Sverige
31 maj 07:40

Ridpodden tillbaka med folkkära parhästar i studion

Lyssning"De hoppar från Tokyo till tidens ände!" Det bevingade uttrycket går igen i premiäravsnittet av nygamla Ridpodden som släpptes på onsdagen. Programledare är de folkkära sportkommentatorerna Christian Olsson och Maria Gretzer. Gäst är förbundskaptenen Henrik Ankarcrona som berättar varför OS-guldhästarna är så bra.

Ridpodden tillbaka med folkkära parhästar i studion
Maria Gretzer och Christian Olsson programleder nygamla Ridpodden. Foto: Kristian Erskog/Sveriges Radio

”Hemligheterna bakom hästarna som är bäst i världen” är rubriken på premiäravsnittet när Sveriges Radio väcker liv i Ridpodden igen. Tio nya avsnitt väntas under ledning av duon som hittat varandra i kommentatorsbåset, det vill säga Radiosportens Christian Olsson med parhästen Maria Gretzer.

Första avsnittet släpptes tidigt på onsdagen och handlar om topphästarna All In, Indiana och King Edward. ”Exklusiva inblickar i vad som gör de tre hästarna så bra” utlovas med Henrik Ankarcrona, hoppningens förbundskapten, som premiärgäst.

I avsnittet förklarar Maria Gretzer också vad som menas med att en häst har bra stötdämpare och varför många guldhästar är både lite galna och divor. Och hur en pensionärstillvaro kan se ut för en före detta guldhäst .

Lyssna här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden