Hoppning
5 februari 2016 08:58

Henrik provar nytt i Bordeaux

Lördagskvällens stora underhållning är slutspurten i världcupkvalet. I Bordeaux provar Henrik von Eckermann nya framtidshopp med Yajamila som tredjehäst och Giljandro van den Bosrand som gör sina första världscup med Henrik i sadeln. Samtidigt har Douglas Lindelöw en sista chans att kanske säkra biljetten till Göteborg.

Henrik provar nytt i Bordeaux
Cantinero hoppar Grand Prix i Bordeaux. Världscupuppdraget går till en ny förmåga.

Helena Perssons tidigare andrahäst Yajamila har varit hos Henrik von Eckermann en kort tid och nu är det dags för debut på banan i Bordeaux.
– Hon får gå med som tredjehäst i helgen. Jag har ju bara haft henne en vecka och innan dess bara sett henne på video när hon vann i Falsterbo som sjuåring, berättar Henrik för SvRF.
Enligt planen ska Henrik ha Yajamila på prov en månad.
– Vi får lära känna varandra och sen får vi se vad som händer. Det är jättesvårt att säga något om framtiden nu, men än så länge har det bara varit positivt, säger Henrik.

Inför det sista världscupkvalet ligger han ytterst säkert som åtta på  39 poäng och om det blir fler poäng tas de i så fall i världscupdebuten med tioåriga hingsten Giljandro van den Bosrand. Han har enligt SvRF innan tävlats av Malin Trollnäs, Erika Lickhammer, Andreas Schou, René Tebbel samt Oleksandr Onyshchenko. Hästen ägs av Onyshchenko och Brasiliens Bernardo Alves.
– Jag var fyra med Giljandro i Grand Prix-klassen i Zürich senast. Nu får han gå in och hoppa världscupklassen och Cantinero går Grand Prix istället, säger Henrik von Eckermann.

Efter Bordeaux-kvalet står det klart vilka 18 ekipage från västeuropeiska ligan som går till finalen i Göteborg. Douglas Lindelöw har 31 poäng och ligger just nu på 18:e plats på världscuprankingen. Han tävlar Udermus i världscupklassen och Ida van de Bisschop samt Corleone i kringklasserna.
Rolf-Göran Bengtsson gjorde sitt sista världscupkval förra veckan och är inte aktuell för finalen.

Världscupklassen rids lördag kväll och sänds direkt i SVT Play från 20.25  och SVT1 sänder ett sammandrag på söndagen klockan 17:00-17:55.
Ranking just nu
Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden