Hoppning
17 februari 2018 09:51

Henrik satte punkt med ny seger

Henrik von Eckermann har skördat topplacering efter topplacering under sin tävlingsturné i Förenade Arabemiraten. Nu har han hoppat sin sista klass och det resulterade, förstås, i ännu en seger.

Henrik satte punkt med ny seger
Henrik von Eckermann och Chacanno, här i Global Champions League, har haft många framgångar tillsammans. Foto: Stefano Grasso

Under årets första månader har Henrik von Eckermann toppat flera gånger om i Förenade Arabemiraten. Det har blivit segrar i allt från världscupen och Grand Prix till Six Bar. Tidigt i morse svensk tid gjorde Henrik sin sista start under vistelsen i UAE och svårslagen som han är blev det ännu en femstjärnig vinst.

Tillsammans med Chacanno (OS f-07 e Chacco-Blue–Kannan) slog han 47 konkurrenter i Abu Dhabis ackumulatorhoppning på 1,50 och kunde kamma hem sisådär 290 000 kronor på morgonkvisten.

Ytterligare placeringar under svenskarnas sista UAE-helg var, som Ridsport berättade om i förrgår, en sjundeplats i 1,45 med Artiste de l’Abbaye d’Aulne för Henrik och placering 13 i 1,45 med Beezie för Evelina Tovek.

Nästa vecka hoppar Henrik på kalla breddgrader inför den svenska publiken. Som det ser ut just nu på listan kommer han till Göteborg med Mary Lou 194, Belcanto Z och Cantinero.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden