Hoppning
5 januari 2018 13:55

Seger direkt för Henrik och Cantinero i UAE

Solig segerHenrik von Eckermann och Evelina Tovek har inlett sin sejour i solen. En som verkar uppskatta värmen är 16-åringen Cantinero som vann GP-kvalet med Henrik vid tyglarna.

Seger direkt för Henrik och Cantinero i UAE
Henrik von Eckermann och Cantinero, här i Global Champions Tour, startade upp sin utomhusssäong med seger. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Under några månader kommer sex svenskridna hästar, tre av Evelina Toveks och tre av Henrik von Eckermanns, att vara i Förenade Arabemiraten för tävlingar och just nu pågår den första i Abu Dhabi. Ryttarna anlände kring nyår medan hästarna angjorde Dubai den 22 december.

Inte minst Cantinero (val, f 2002, e Cento-Cash, äg Qatar Armed Forces) verkar ha acklimatiserat sig på bästa sätt och gilla att utomhussäsongen redan är igång. I den fyrstjärniga 1,45-klassen, som var kval till lördagens Grand Prix/världscup, blev det seger för Cantinero och Henrik. För Evelina blev det ett ner med Castello.

Ännu en svenskbekanting i startfältet var Hermes de Mariposa som Henrik red tills för några månader sedan. Nu är Hermes åter hos sin förra ryttare, Mohammed  Ghanem Al Harji från Förenade Arabemiraten, och ekipaget placerade sig med klassens näst snabbaste fyrafelsrunda.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden