Hoppning
24 september 2022 10:28

Henrik von Eckermann i fortsatt vinnarform

InternationelltDubble världsmästaren Henrik von Eckermann fortsätter att vinna. På fredagen hoppade han hem en femstjärnig 1,55-klass under det pågående GCT-meetinget i New York, USA.

Henrik von Eckermann i fortsatt vinnarform
Henrik von Eckermann. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: FEI/Richard Juilliart

Det var sent på fredagen, svensk tid, som 1,55-hoppningen med 50 startande avgjordes.

Klassen var en tidshoppning och 15 ekipage satte en felfri runda. Bland dem var Henrik von Eckermann allra snabbast tillsammans med Iliana (KWPN sto f 2013 e Cardento-Gentleman, uppf J.A.M. Bocken, äg Bocken-Johansson Stables), stoet som gjorde succé i GCT-meetinget i Rom för några veckor sedan.

Iliana gick i mål med en tid som var ungefär en halv sekund snabbare än tiden för det andraplacerade ekipaget, Irlands Shane Sweetnam/Alejandro.

Malin Baryard-Johnsson och Harley Davidson blev sjua i klassen, Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegaele tog hand om niondeplatsen medan Peder Fredricson och H&M Christian K blev elva.

Henrik von Eckermanns seger gav drygt 400 000 kronor.

GCT-meetinget i New York fortsätter med bland annat en femstjärnig Grand Prix-hoppning över 1,60-hinder natten mot söndag, svensk tid.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden