Hoppning
3 september 2022 20:04

Svenska världsmästarna missade pallen i GCT

InternationelltDet blev inga topplaceringar för de svenska världsmästarryttarna i lördagens femstjärniga Grand Prix-hoppning på GCT-meetinget i Rom. Men tre av dem fanns med bland de placerade.

Svenska världsmästarna missade pallen i GCT
Henrik von Eckermann. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: FEI/Richard Juilliart

Det var 34 ekipage som gjorde upp i den femstjärniga 1,60-hoppningen.

Tolv av dem var felfria i första rundan – bland annat tre ryttare från det svenska världsmästarlaget i Herning.

I omhoppningen nollade åtta ryttare och av svenskarna gick det bäst för Henrik von Eckermann som red blott 9-åriga Iliana (KWPN sto f 2013 e Cardento-Gentleman, uppf J.A.M. Bocken, äg Bocken-Johansson Stables). Det var stoets första 1,60-hoppning, men så sent som i juli vann ekipaget en femstjärnig 1,50-hoppning i Knokke, Belgien. Den regerande världsmästaren har ridit stoet sedan i december 2021.

En annan av klassens dubbelnollor var von Eckermans lagkamrat i världsmästarlaget, Peder Fredricson. Han red H&M Christian K till en sjätteplats.

Malin Baryard Johnsson valde att sadla ut sin VM-häst H&M Indiana. Ekipaget fick fyra fel i omhoppningen och slutade elva.

Tysklands Christian Kukuk red hem segern med Mumbai efter en dubbelnolla och en tid som var ungefär 1,5 sekund snabbare än von Eckermanns. Kukuks seger var värd nästan 1,1 miljoner kronor medan von Eckermanns prischeck var på drygt 300 000 kronor.

Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson red i det lag, Stockholm Heart, som totalt slutade trea i Global Champions League-omgången i Rom.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden