Hoppning
5 oktober 2019 17:49

Henrik von Eckermann red hem andraplatsen

BarcelonaDubbla felfria rundor och en prischeck på närmare 120 000 kronor - det blev utdelningen för Henrik von Eckermanns andraplats i Barcelona tillsammans med fästmöns häst Fancy ME.

Henrik von Eckermann red hem andraplatsen
Henrik von Eckermann red hem en andraplats i Barcelona (här syns han på Mary Lou vid en annan tävling). Foto: Jenny Schwieler Staaf

I dagens 1,50 hoppning i spanska Barcelona – Queen’s Cup – Segura Viudas Trophy – red tre svenska ryttare över startlinjen bland de över 50 ekipagen som kom till start. Bäst resultat fick Henrik von Eckermann, som tillsammans med Fancy ME (HANN f-10 e Forsyth FRH-Gimpel) levererade dubbla felfria rundor och knep andraplatsen. Hästen har tidigare ridits av Henriks fästmö Janika Sprunger.

Totalt var det tio ekipage som red dubbelnolla, och Henriks tid på 39,21 sekunder i omhoppningen räckte till topplaceringen. I prispengar blev det närmare 120 000 kronor för andraplatsen.

150janikasprungerfancymert
Janika Sprunger och Fancy ME. Foto: Roland Thunholm

Segern gick till den irländska ryttaren Kenny DarraghSeet Tricia, och för de övriga svenskarna blev resultatet fyra fel för Stephanie Holmén och åtta fel för Evelina Tovek.

Tävlingarna i Barcelona fortsätter med Challenge Cup under sen kväll, men där starar inte de svenska ryttarna. Däremot kommer det svenska laget till start i söndagens Nations Cup-final som börjar 15.00.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden