Hoppning
30 augusti 2019 15:43

Henrik von Eckermann vann på fästmöns häst

InternationelltUnder augusti har Henrik von Eckermann tagit över tyglarna på fästmön Janika Sprungers häst Fancy ME. Nu har ekipaget tagit sin första seger.

Henrik von Eckermann vann på fästmöns häst
Henrik von Eckermann har ridit Janika Sprungers häst Fancy ME under augusti. Nu har ekipaget tagit sin första internationella seger. Foto: Roland Thunholm

Janika Sprunger har tävlat Fancy ME (HANN sto f-10 e Forsyth-Gimpel, uppf Holger Baum) upp till 1,55, men sedan den här månaden är det Janikas fästman Henrik von Eckermann som suttit i sadeln på stoet. Veckan innan EM blev det en 1,50-placering för ekipaget i tyska Donaueschingen, och nu har den nya duon tagit sin första internationella seger.

Vid de tre- och fyrstjärniga tävlingarna i franska Valence vann Henrik och Fancy ME fredagens CSI3* 1,45 med 54 startande. Henrik var en av sex ryttare som dubbelnollade, och med en tiondels sekund marginal var han snabbast i omhoppningen. Henrik vann närmare 65 000 kronor i prispengar för segern, och klassen var därtill ett kval till söndagens trestjärniga Grand Prix.

150janikasprungerfancymert
Janika Sprunger och Fancy ME. Foto: Roland Thunholm

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden