Hoppning
5 augusti 2018 18:36

Henrik von Eckermann och Mary Lou tvåa i femstjärnig Grand Prix

Internationellt Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou slog till med en andra plats i söndagens Grand Prix över 1,60-hinder i franska Dinard.

Henrik von Eckermann och Mary Lou tvåa i femstjärnig Grand Prix
Henrik von Eckermann och Mary Lou visar fin VM-form. Arkivbild: Roland Thunholm

VM-uttagna Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou (WESTF sto f 2006 e Montendro I-Portland L, uppf Hubert Nienhaus, äg GT Elite Scandinavia AB) följde upp tidigare framgångar under helgen genom att vara tvåa i söndagens GP-klass.

– Hästen kändes väldigt, väldigt fin och det är jag väldigt glad över. Förhoppningsvis börjar jag hitta tillbaka till bra form. Vi har provat lite olika saker och gett henne lite tid. Jag villl trappa upp lite mot VM. Nu känns det som att vi var på rätt väg. Jag känner hästen så väl och jag behövde ha lite is i magen bara, säger Henrik von Eckermann till SVT Sport.

Vinnarskallen Henrik von Eckermann var dock inte helt nöjd med sin andraplats:
– Jag missade lite i omhoppningen och var lite för försiktig mellan ettan och tvåan. En andraplats är alltid lite surt, säger han till SVT.

Det svenska ekipaget var ett av sju ekipage till omhoppning i den femstjärniga GP-klassen och även där var Mary Lou felfri. Det svenska ekipaget kunde dock inte slå Mclain Ward och Clintas tid, utan var drygt sju tiondelar efter amerikanen.

Andraplatsen gav ungefär 600 000 kronor i prispengar.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden