Hoppning, Ponny
5 maj 2019 19:25

Hermelinerna storslammade i Baltic Cups Grand Prix-klasser

StorslamVissa dagar är snäppet bättre än andra. För systrarna Hermelin blev den här söndagen något långt utöver det vanliga och de styr hemåt från Danmark med inte mindre än tre GP-segrar i bagaget.

Hermelinerna storslammade i Baltic Cups Grand Prix-klasser
Clara och Beata Hermelin kan se tillbaka på en framgångsrik helg som de avrundade med tre Grand Prix-vinster. Foto: Privat

Ridsport har tidigare berättat om de unga svenska hoppryttarnas framfart på Baltic Cup i Fredensborg (läs mer här) och i dag var det dags för flera Grand Prix-klasser. Det blev ett blågult GP-hattrick och det var systrarna Hermelin som låg bakom det.

Clara Hermelin var först ut och vann C-ponnyernas GP över 1,20-hinder med Mr Jack Sparrow (val, f 2004, okänd stam). Clara, som placerade sig flera gånger under meetinget, har ridit ponnyn i mindre än ett år och bara hoppat ett par medelsvår A innan.
– Det här är definitivt det största vi har vunnit tillsammans, så det känns jättekul. Jag är så glad över honom, säger 13-åriga Clara som hoppas på att bli uttagen till NM senare i år.

D6451841-1e3e-4361-b4a6-637fbcf6df55
Clara Hermelin och Mr Jack Sparrow var felfria rakt igenom hela tävlingen. De var sjua i 1,10, femma i 1,15 och slutligen vinnare i Grand Prix. Foto: Privat

Beata dubblerade

Totalt hade familjen sex hästar och ponnyer med sig till Baltic Cup och Clara konstaterar att hon knappt hann bli nervös mellan varven. Lite senare var det dags för storasyster Beata slog på stort – hon vann både D-ponnyernas 1,30-GP med Wischin Chin M (val, f 2003, e Chin Chin-Cash) och juniorernas 1,40-GP med Cab Driver (Wetsf, val, f 2005, e Con Air-Coriograf B).

För Beatas del satte GP-segrarna punkt för en redan mycket lyckad helg då hon har varit topplacerad med såväl Wischin Chin M som Cab Driver i samtliga klasser i stora rundan under Baltic-meetinget.

– Jag trodde nog inte att det här skulle vara möjligt, säger Beata om sin dubbel.
– De har ju varit felfria i alla andra klasser, så jag trodde nästan att det skulle komma något nedslag men det kom aldrig.

13208abc-5928-4cdc-9b9c-620a1875b073
Beata Hermelin med en av sina två GP-vinnare: Cab Driver. Foto: Privat

Hon debuterade med Wischin Chin M i augusti och med Cab Driver så sent som i november.
– Cab Driver är så fint skolad – han är så himla fin och försiktig, säger Beata som gläds ordentligt över de dubbla framgångarna.
– Något sådant här händer ju inte så ofta, så det känns väldigt stort.

Mästerskap på önskelistan

15-åriga Beata stortrivs med att ha sällskap av lillasyster Clara på de största tävlingarna.
– Men kanske inte när hon vinner över mig, skojar Beata och syftar på D-ponnyernas 1,15-klass i dag där Clara vann med Kingstown Rebel medan Beata och Colton Milton hade fyra fel.
– Fast jag är såklart jätteglad för Claras skull, tillägger Beata snabbt.

Beata, som bland annat har hoppat EM-final för children med Titanic VDL, skulle gärna rida något internationellt mästerskap i år.
– Det är tuff konkurrens, men jag tror nog att jag har större chans att bli uttagen med ponnyn än som junior. Ett NM eller EM vore jätteroligt att rida.

Fler svenska framgångar

Bara en hundradels sekund efter Clara red Agnes Olofsson Idrizovic med Giovanna in på andra plats i C-ponnyernas GP. Thea Gånehed och Woodfield Night Light blev femma i samma klass. I childrens 1,25-GP var Ellen Johansson och Curra Clover Flight sjua och säkrade sin tredje placering på lika många starter under meetinget.

Bland D-ponnyernas blev det två till svenska GP-placeringar: Elin Jörenius med Prince of Ladytown som åtta och Wilma Hallberg med Hot Lady Carthago som tia.

Tre svenska topplaceringar blev det i juniorernas 1,20 där Philip Svitzer var etta och trea med Zabrino respektive Exclusief. På andra plats hoppade Rasmus Bewersdorff in med Chandora.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden