Dressyr
9 juni 2019 20:00

Holländska framgångar för Michelle Hagman Hassink

Uppdaterad 9/6Vid helgens trestjärniga tävlingar i holländska Kroneberg har Michelle Hagman Hassink haft fina framgångar. Under lördagen blev det en topplacering i küren.

Michelle Hagman Hassink har ridit hem tre fina placeringar i holländska Kroneberg (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Michelle Hagman Hassink är enda svenska ryttaren vid de trestjärniga dressyrtävlingarna i Kroneberg, Nederländerna. Under fredagen blev hon dubbelt placerad i Grand Prix-klassen med både Destano (HANN hingst f-07 e Desperados-Brentano II, uppf Heinrich Gisselmann) och Chagall H (KWPN val f-07 e Chrilon-Donnerlord, uppf Josef Hax). Destano red Michelle ihop 70 procent jämnt på och tog fjärdeplatsen, och med Chagall H blev det 69,957 procent vilket räckte till femte plats.

Klassen hade 22 startande ekipage och vanns av Fanny Verliefden, Belgien, på Indoctro vd Steenblok.

Under lördagen var Michelle och Destano ett av nio startande ekipage i Grand Prix kür. Duon belönades med 72,420 procent och tog hem andraplatsen – två av domarna ville se Michelle som segrare. Vann klassen gjorde dock hemmaryttaren Anne MeulendijksEdison med 73,400 procent.

I söndagens Grand Prix Special red Michelle Chagall H till en fjärde plats bland tio ryttare. Resultatet blev 70,383 procent, och vinnare blev åter igen Fanny Verliefden, Belgien, på Indoctro vd Steenblok.