Dressyr, Ponny
15 april 2019 19:00

Emilia Bergåkra ”Att gå vidare till finalen var en vinst för oss”

Nieuw en Sint JooslandTillsammans med sin "guldkille" Jarno tog sig Emilia Berglund Bergåkra till kürfinalen i Nieuw en Sint Joosland. Med drygt 71 procent och en placering på övre halvan i resultatlistan känner sig Emilia stolt och tacksam över resultaten.

Emilia Bergåkra ”Att gå vidare till finalen var en vinst för oss”
Emilia Berglund Bergåkra och Jarno RP 145 var det svenska ponnyekipaget som tog sig till kürfinal i Nieuw en Sint Joosland (arkivbild). Foto: Privat

Ridsport har tidigare skrivit om de stora framgågarna som de svenska ryttarna haft i Nieuw en Sint Joosland, Nederländerna. Framförallt Malin Wahlkamp-Nilsson hade ett strålande meeting med två GP-segrar tillsammans med Eddieni (läs mer här). Utöver Malins segrar så har Ridsport rapporterat flitigt om seniorernas och U25-ryttarnas framgångar.

Men även några av de yngre ryttarna levererade fina rundor i Nieuw en Sint Joosland. Flera ponny- och YR-ryttare red ihop fina procent och placerade sig i de övre skikten av resultatlistorna – dock utanför den absoluta toppen.

Till söndagens kürfinaler tog sig två svenska ungdomsekipage: ponnyryttaren Emilia Berglund BergåkraJarno RP 145 och YR-ryttaren Lovisa WessbladAdobe MB. För Lovisa blev det 69,875 procent i küren och en tolfte plats av arton ekipage. Emilia red ihop 71,150 procent och kom sjua bland arton ryttare. Emilia skriver på sociala medier att hon är stolt och tacksam över sin ”guldkille”.
– Jarno har varit magisk alla dagar och att gå vidare till finalen var en vinst för oss.
– Vi tar med oss massor av erfarenheter efter den här tävlingen, vi har haft så roliga och lärorika dagar.

Under söndagen reds även consolationklasser för ryttarna som inte tog sig till final. Där blev det seger i juniorklassen genom Emelie SvanströmToscham SD med 69,902 procent, och seger i ponnyklassen genom My Sandgren och Twenty Two på 70,405 procent.

Resultat Nieuw en Sint Joosland

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden