Hoppning
18 april 2018 10:29

Hopphästen Make a Joke är död

SWB-valacken Make a Joke är död. Han har haft stor betydelse för både Alexander Zettermans och Frida Ekströms karriärer och har gått flera EM.

Hopphästen Make a Joke är död
Make a Joke har haft stor betydelse för VM-ryttaren Alexander Zettermans karriär, som här när ekipaget vann unga ryttarnas final i Scandinavium 2006. Foto: Roland Thunholm

Det är Alexander Zetterman som berättar på sociala medier att Make A Joke ”Jocke” (SWB val f 1991 e Acapulco Gold-Dragon) är död. ”Jocke var speciell för mig för han hjälpte mig att få mina första genombrott på stor häst,” skriver Alexander Zetterman.

Alexander Zetterman och ”Jocke” vann bland annat unga ryttarnas final i Scandinavium 2006, var placerade JEM och tvåa på JSM. Men valacken har även varit framgångsrik tillsammans med Frida Ekström med YREM-brons i lag 2005 och vann guld på YRSM 2004. ”Jocke” har också tävlats av Malin Baryard och Royne Zetterman, då främst i speedklasser.

Valacken har tillbringat sina sista år som pensionär hos Alexander Zetterman och fick somna in lugnt och stilla tidigare under veckan.

20180418_makeajoke_insta.jpg

Se massor av bilder på Make a Joke på Alexander Zettermans Instagram.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden