Hoppning
14 januari 2018 20:59

Alex ny ryttare på Breeders-vinnare och andra framtidshopp

Alexander Zetterman kommer framöver att synas på ännu fler lovande hästar. Bland dem finns Breeders-vinnaren Mama Mia, All In-brodern High Five DK Z och Magic Parks relativt nya tillskott Triton Hästak.

Alex ny ryttare på Breeders-vinnare och andra framtidshopp
Alexander Zetterman har mycket på G inför 2018. Arkivbild: Roland Thunholm

Alexander Zetterman är ständigt i farten, inte minst utomlands. Än mer lär han synas på tävlingsbanorna framöver då han numera rider ett helt gäng framtidshopp på Royne Zettermans Magic Park Stables där tävlingsberidaren Jüri Sokolovski slutar för att starta eget. Samarbetet med Royne och hästägaren Mats Håkansson (Incitamentet AB) intensifieras därmed ytterligare.

– Jag rider hästar som Mama Mia, High Five och Twice As Lucky, säger Alexander och syftar med de två förstnämnda förstås på Breeders-vinnaren respektive All In-brodern som blev dyrast på SSHS-auktionen 2016.
– Därtill har jag ju redan själv hästar som Lucky Lisa, Belle Amie Moon och Gelatina.

Breeders Trophy, 6-åringar Hopp Final
Alexander tar över flera hästar efter Jüri Sokolvski, som här har vunnit Breeders Trophy med Mama Mia och gratuleras av uppfödare Hans Delling. Ägaren Mats Håkansson (höger) har samarbetat med Alexander och Royne i många år. Foto: Roland Thunholm

”Triton har allt”

Redan i höstas stod det klart att Alexander ska rida Triton Hästak, som Royne köpte med Knut Axel Nordenbelt och Mats Håkansson. Triton kom trea i Breeders Trophy 2016 och var i final i Falsterbo som både 4- och 5-åring med Joel Andersson. Royne började tävla Triton i höstas eftersom Alexander var utomlands på en längre sejour, men nu rider Alexander den godkända hingsten.
– Det går väldigt bra hittills, över alla förväntningar.  Han är superkomplett och har allt man vill ha: modig, försiktig, kapacitet, fin galopp, bra teknik… Jag tror väldigt mycket på honom.

Ridsport,hoppning
High Five har numera Alexander på ryggen. Foto: Roland Thunholm

Spännande år

Totalt har Alexander nu fem stycken 8-åringar, som han ska lotsa vidare på banorna. Hur känns det inför 2018 med så många hästar på väg uppåt?
– Det känns jättekul, särskilt att de är ett helt gäng 8-åringar. De är ju inte unghästar egentligen, men behöver något år till för att mogna och jag ser fram emot hur de kommer att komma fram en efter en. Det här blir det första året som de får känna på lite större klasser, men 2019–2020 lär blir ännu mer spännande med dem.

De yngre talangerna kompletteras av främst Cordalis 8 och Magic Park, som Alexander beskriver som sin bästa och mest rutinerade häst.

På frågan om Springfield Farm är sålt eller ska säljas svarar Alexander att han inte vill kommentera det i dagsläget, utan i stället i så fall vill återkomma när allt är klart. Just nu är det åtminstone Skåne som gäller fullt ut.
– Ja, jag är ungefär halva tiden hemma och andra halvan på Magic Park. Det är kul att vara där – bra hästar och bra förutsättningar.

Ett urval

av Alexanders hästar

  • Magic Park (SWB, hingst, f 2007, e Armitage-Ahorn, uppf Sisse Sejrbo)
  • Cordalis 8 (val, f  2007, e Corrado I-Lansing, uppf Klaus Thiedemann)
  • Mama Mia (SWB, sto, f 2010, e Click and Cash-Irco Mena, uppf Maud och Hans Delling)
  • Twice As Lucky (SWB, val, f 2010, e Lucky Point HE-Feliciano, uppf SpringfieldShowjumpers AB o Helena Richardsson)
  • Lucky Lisa (SWB, sto, f 2010, e Heartbeat-Lux Z, uppf Nygårdens stuteri och veterinärpraktik HB)
  • Belle Amie Moon (SWB, sto, f 2011, e Baltimore-Quite Easy, uppf Caroline Johansson och Carin Thorén Hansson)
  • Triton Hästak (SWB f 2012 e Cabachon-Winningmood vd Arenberg- Carpaccio, uppf Hästak AB).
  • High Five DK Z(val, f 2013, e Hooch DK-Andiamo, uppf Stal De Krochten)

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden