Sportnytt
12 juli 2018 18:32

Svenska hopplagen utan medaljchans på EM

MästerskapDet är färdighoppat för de svenska lagen vid EM. Både ungdomsryttarna och juniorerna var första lag utanför vidare avancemang. Däremot ser det bra ut för ungdomarna när halva fälttävlansdressyren är avklarad.

Svenska hopplagen utan medaljchans på EM
Janelle Larsson och Staralme ESC Z var återigen bäst av de svenska juniorerna vid EM-hoppningens andra omgång. Foto: www.eventingphoto.com

Endast de tio bästa lagen efter den inledande tidshoppningen och första omgången av lagfinalen får hoppa vidare. Alla ryttare får dock fortsätta även i morgon för att vaska fram vilka 30 som går till individuell final.

För de svenska juniorerna blev det en retlig elfteplats med totalt 35,96 fel. Danmark, som tog tiondeplatsen, hade 32,29.

Precis som första dagen var Janelle Larsson och Julia Hallberg starkast av de svenska ryttarna. Janelle och Staralme ESC Z hade fyra fel medan Julia och Clann Lux Imp fick fem fel. Individuellt ligger Janelle på 17:e plats och Julia 34:a.

Julia Hallberg och Clann Lux Imp vid EM för juniorer.
Julia Hallberg och Clann Lux Imp har fortfarande finalchans i juniorernas EM-hoppning. Foto: www.eventingphoto.com

I laget red också Ottilia Lundgren och Ti Quenta B, ekipaget hade 12 fel i dag, medan Michelle Cranning Hillgren och Udermus stannade på 13 fel. Även Axelina Pettersson Häggström och Evita är med som individuell ryttare i junior-EM, och gjorde en bra runda med 8 fel i dag. De tre sistnämnda får dock svårt att ta sig vidare till individuell final då de är allt för långt topp 30 i den totala listan.

Antonia imponerar

Bland ungdomsryttarna imponerade första kvalets bästa svenska ryttare – Antonia Pettersson Häggström återigen. I dagens tuffa och tekniska 1.50-bana hade hon en prickfri runda på gång med fina Chicklick K. Tyvärr föll sista bommen efter en retligt lätt touch men kvaliteten på ridningen övertygade.

Ekipaget har därmed en god chans att ta sig till final om de upprepar samma fina ridning i morgondagens avgörande omgång.

För det svenska laget är det dock över för i år. Även här blev det en elfte plats, 4,15 fel efter tian Frankrike. Alice Tapper/Doge Dogelito och Viggo Björklund/Vincero hade båda 8 fel och Mikaela Gustaphson med Cum Laude 13 fel. Även Stella Röhlcke/Delina ingick i truppen och red individuellt. Ekipaget fick i dag 17 fel.

Halvtid för fälttävlansdressyren

I dag har också fälttävlan dragit igång med halva startfältet i dressyr för unga ryttare och juniorer. De svenska ungdomsryttarna Sofia Sjöborg/DHI Mighty Dwight och Sofia Andersson/Gardenia R har ridit i dag med 30,10 respektive 34,20 straff. Det ger Sverige en sjätteplats i lag i detta tidiga skede av EM.

För juniorerna red Selma Hammarström/Creevagh Cooley på 36,60 straff medan Greta Warfors och Robini hade 38,60. Fälttävlansdressyren fortsätter i morgon.

Här hittar du alla resultat från EM

Sofia Sjöborg och DHI Mighty Dwight
Sofia Sjöborg klappar om DHI Mighty Dwight efter en bra inledning i fälttävlansdressyren på ungdoms-EM. 30,1 straff blev resultatet. Foto: www.eventingphoto.com

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden