Hoppning
17 januari 23:27
Ridsportplus

Hopplaget: ”Nu ska vi vinna VM-guld”

VinnareDet var tre sprudlande hoppryttare som intervjuades efter en riktig guldgala, där de belönades med Bragdguld, priset för Årets lag och prestigefyllda Jerringpriset. Men de vilar sig inte i form - nu siktar de mot ett VM-guld.

Hopplaget: ”Nu ska vi vinna VM-guld”
Jerringpriset till hopplaget - nu väntar nya stora utmaningar. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

– Det känns underbart. Alla idrottare drömmer om att vinna ett OS-guld, så det här är enormt stort, konstaterar Malin Baryard-Johnsson i SVT efter att Idrottsgalan just avslutats.

På frågan vad det är som gör just hopplaget till ett så bra lag kom svaret snabbt.
– Vi lyckades ha de tre absolut bästa hästarna i Tokyo, och så sitter vi själva på väldigt mycket rutin.

Årets stora mål är VM i augusti, ett mästerskap där Sverige får finna sig i att vara storfavoriter.
– Det känns bra att vara favoriter, det ska vi vara. Är vi i samma form som i Tokyo ska vi absolut kunna ta hem VM också.

”Stort självförtroende i det här laget”

Malin får medhåll av Henrik von Eckermann.
– Vi vill åka till Herning och ta det guldet också. Vi har stort självförtroende i det här laget, sedan måste allt passa – det är mycket i vår sport som kan gå fel. Men vi har lyckats flera gånger, och i OS fick vi verkligen till det perfekt. Det är bara att hoppas att vi kan fortsätta så.

Peder Fredricson har två Jerringpris sedan tidigare och under måndagskvällen fick han ytterligare ett till samlingen.
– Det har varit en fantastisk kväll för ridsporten, att få avsluta med Jerringpriset var otroligt, säger Peder till SVT.
– Jag siktar på fem Jerringpris innan jag är klar, säger han med ett skratt.

Han lyfter fram sammanhållningen i laget som en av orsakerna till framgångarna.
– Och vi har rätt inställning – vi åkte till OS för att ta ett guld och det är väl det som kännetecknar ett bra lag, att vi kunde fokusera på det och bara det. Det har varit ett fantastiskt år men det är klart att man måste försöka toppa det igen.

Stort i Sverige

Henrik von Eckermann är den av de tre hoppryttarna som inte bor i Sverige, och han säger att han nog inte riktigt har förstått hur stort OS-guldet har varit här hemma.
– Den här gången nådde vi utanför ridsporten, det har kommit fram folk som inte håller på med hästar och gratulerat. Det känns fantastiskt.

– Vi visste att vi hade chans att få något pris ikväll men att vi skulle få både Årets lag och Jerringpriset känns otroligt, avslutar Henrik.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden