Sverige
11 februari 2015 13:25

Horse1 hos Kronofogden

Hästkanalen AB, som driver TV-kanalen Horse1, har betalningsförelägganden hos Kronofogden från bland andra ridsportrelaterade företag. Vd för Hästkanalen är Timothy Smart som även ligger bakom den populära hoppserien Swedish Riders Trophy.

Horse1 hos Kronofogden
Timothy Smart vd i Hästkanalen AB som har flera betalningsförelägganden hos Kronofogden.

Enligt Kronofogden finns åtta betalningsförelägganden, det äldsta daterat den 29 december 2014, på totalt drygt 359 000 kronor. De största fordringsägarna är ridsportrelaterade Event Media på totalt 162 000 kronor och Equipe på 79 500 kronor. Telia Sonera har krav på 66 600 kronor och Custom Neon på drygt 51 000 kronor. Därutöver finns tre mindre krav på sammanlagt drygt 7 000 kronor. Vid sidan av aktuella förelägganden finns även en skatteskuld på drygt 50 000 kronor som ligger för indrivning.

Ridsport har pratat med ansvarig för en av fordringsägarna som avböjt att kommentera.

Swedish Riders Trophy AB, där Timothy Smart är vd, har haft ett mindre betalningsföreläggande hos Kronofogden som är löst och avskrivet.

Ridsports webbredaktion har sökt Timothy Smart både i går och i dag för en kommentar om varför Hästkanalen inte betalar sina fordringsägare.

Till annan media har Smart uppgett att  en ny kontaktperson på Danske Bank, som inte förstår värdet i företagen eller i hästsporten, är skäl till att fordringsägarna inte fått betalt. Han har vidare förklarat att årets Swedish Riders Trophy ska genomföras enligt plan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden