Sverige
17 november 2020 15:55
Ridsportplus

”I kriser lär man sig något nytt”

RyttargalanPå grund av coronapandemin sänds Ryttargalan 2020 digitalt, och för programledaren Henrik Johnsson innebär det nya utmaningar. Den största av dem är att få flera än den som vinner att jubla framför skärmen - och så förstås känslan av glamour. "Glittret måste komma inifrån och jag får göra mitt bästa för att glittra", säger Henrik.

”I kriser lär man sig något nytt”
Henrik Jonsson leder årets Ryttargala som hålls online. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hallå där Henrik Johnsson, programledare för årets Ryttargala, som planeras att sändas helt digitalt i början av 2021.

Hur gör du en digital gala med glamour?
– Glittret måste komma inifrån och jag får göra mitt bästa för att glittra. Sedan hoppas jag att alla duschar när de kommer hem från stallet och byter om till vit skjorta, kavaj och långklänning.

Vad tänkte du när du fick veta att galan blir online?
– Första tanken var: Hurra för att den blir av — att vi håller sviten obruten. Ryttargalan var en bäbis som Lisen och jag skapade och sedan har sett växa upp. Det är också viktigt att vi redan nu har satt datum för 2021, så att vi kan ha något att längta till. Men det viktigaste är att galan inte strök med under pandemin.

Hur kommer det att gå till?
– Vi kommer att prata och dela ut priser. Sedan har sporten inte varit som vanligt i år, så vi har fått sovra bland priserna. Vi kan inte gärna dela ut priser för årets ryttare när det bara varit en handfull med tävlingar.
− Men de priser vi väljer att dela ut visar att vi står kvar. Galan blir mer en hyllning till sporten än att premiera enskilda ryttare och hästar. Vi ska ge en bild av olika ställen i Sverige där hästverksamhet pågår.

Vad är den största utmaningen?
− Att få flera än den som vinner att jubla framför skärmen, och att dela med sig av den kraft och glädje som jag kände på scenen på Grand Hôtel i fjol, och att få alla att känna att vi gör detta tillsammans.

Finns det fördelar med en digital gala?
− Att vi har chansen att prova något nytt och förhoppningsvis ta med oss något från den digitala galan, så att det kan bli en bred intern angelägenhet. I kriser lär man sig något nytt. Visfestivalen i Västervik som jag också jobbar med brukar ha 600 i publiken, men i år nådde vi 50 000 med den digitala festivalen.

Vad blir det för mat?
− Din egen favoriträtt. Det får nog bli en hashtag där alla får berätta vad de äter. För egen del blir det nog en wrap och juice, och så tio koppar kaffe.

Fakta

Ryttargalan

När: Skulle ha sänts den 26 november, men på grund av skärpta restriktioner har datumet skjutis fram till i början av 2021.

Var: Online.

Priser som delas ut: Stjärnornas stjärna, Årets bragd, Årets ridskola, Årets ridlärare, Årets hästskötare, Årets uppfödare, Årets tränare (ny), Årets ridskolehäst, Ridsports Inspirationspris (ny) – tidningen Ridsports pris.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 19/2020.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden