Dressyr
16 mars 08:48

Ichi har tävlat klart: ”Vilken saga det blev”

Nytt kapitel"Slutet av en era markerar början på en ny." Det skriver Sandra Dahlin på Instagram, där hon berättar att hästen med svansarnas svans tävlat klart. Sagan om Ichi får dock en uppföljare – läs mer här.

Ichi har tävlat klart: ”Vilken saga det blev”
"Det känns så fint att hon ska få ett eget föl att ta hand om", skriver Sandra Dahlin på Instagram. Foto: Roland Thunholm

Dottern till hästen som då 15-åriga Sandra Dahlin vann på hästlotteriet i Scandinavium har tävlat klart. ”Vilken saga det blev”, skriver Sandra Dahlin på Instagram, där hon berättar att Ichi har tävlat klart till låten ”Du är allt” (jag nånsin önskat) med Sonja Aldén.

”Det är med blandade känslor jag berättar att Ichis och min gemensamma tävlingskarriär har nått sitt slut. Men vilken resa vi gjort”, fortsätter hon.

”Hon var den svåraste unghäst jag någonsin haft men som hon var värd allt, blod, svett och tårar. Tävlingskarriären blev så mycket mer än jag vågade drömma om, men det som känns mest i hjärtat är det band vi har till varann.”

Gammal skada sätter stopp

Duon Sandra Dahlin och Ichi har sannerligen upplevt mycket tillsammans, från att ha ridit och vunnit på flera av Sveriges stora arenor och på Helsinki Horse Show till start i Doha.

”World Cup på Gothenburg Horse Show är dock den tävling som jag minns som alldeles speciell med nära 80 procent i küren. Det häftigaste vi upplevt”, skriver Sandra.

Hon berättar vidare att Ichi är pigg och glad och att hon rids och tränas, men att tävlingskarriären är över på grund av en gammal skada i ett bakknä. ”Hon gör allt med lätthet utom den maximala samlingen, då känner hon av det”, skriver Sandra.

Men inget ont som inte för något gott med sig – Sandra berättar även att Ichi nu istället ska få bli mamma ”på riktigt”. Stoet har redan fått tre avkommor via embryotransfer, som Sandra tror kan fylla Ichis skor så småningom.

Nu är det alltså dags för nästa kapitel i Ichis liv. ”Som jag älskar den här hästen och så tacksam jag är över allt vi upplevt”, avslutar Sandra. Se hela Instagraminlägget här under.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sandra Dahlin (@sandra.dahlin1)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden