Sverige
5 juli 22:34

Idrottens framtid efter corona

AlmedalsveckanIdrottsrörelsens framtid efter corona är ett av ämnena som är i fokus när Riksidrottsförbundet anordnar tre seminarier på tisdagen under årets digitala Almedalsvecka. Deltar gör bland andra kultur- och demokratiminister Amanda Lind samt Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson. Hitta länkar och följ seminarierna här.

Idrottens framtid efter corona
"Hur kan idrotten göra en återstart?" är en av frågeställningarna. Foto: Istock/Rberryphoto

Coronapandemin har inneburit ett hårt slag mot den svenska idrottsrörelsen med inställda träning och tävlingar. Särskilt barn och unga har drabbats hårt av att inte få utöva sina idrotter.

Något som uppmärksammas under årets digitala Almedalsvecka där Riksidrottsförbundet arrangerar tre seminarier med idrottsrörelsen i fokus. Alla är välkomna att lyssna – tider, teman och länkar till programmet hittar du här under. Seminarierna kan följas via Zoom.

Riksidrottsförbundets seminarier

Idrottsrörelsens framtid efter coronalänk till seminariet

6 juli klockan 09.00-09.30

Idrottsrörelsen har påverkats kraftigt av coronapandemin. Inställda träningar och tävlingar, förlorade medlemmar och föreningar som går på knäna. Men med fler än tre miljoner medlemmar och att nio av tio barn är med i minst en idrottsförening under sin uppväxt spelar idrottsrörelsens väg genom och ut ur pandemin roll för många. Vi vet att om vi genomför bra idrott som lockar många, då kommer vi att bidra till ett starkare samhälle och snabbare återhämtning. Hur kan idrottsrörelsen göra en återstart och vilken hjälp behövs från politiken? 

Medverkande:
Björn Eriksson, Ordförande, Riksidrottsförbundet, Amanda Lind, Kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna, Miljöpartiet, Annicka Engblom, Riksdagsledamot och idrottstalesperson, Moderaterna, Anna Wallentheim, Riksdagsledamot och idrottstalesperson, Socialdemokraterna, Peter Helander, Riksdagsledamot och idrottstalesperson, Centerpartiet.

En internationell kapprustning – i elitidrottlänk till seminariet

6 juli klockan 10.00-10.30

Många länder satsar stora resurser på att bevisa sin internationella styrka, framför allt i olympiska och paralympiska sammanhang. Sverige halkar efter i den internationella konkurrensen och för att vända en negativ trend krävs starka, nya tag. Är vi beredda att satsa det som krävs? 

Medverkande:
Peter Mattsson, elitidrottschef Riksidrottsförbundet , Sofia Bard, enheten för Sverigebildsanalys Svenska Institutet , Emelie Öhrstig, vd Volvo  Bil i Sverige, Jan Larsson, vd Business Sweden.

Ett Sverige fullt av rörelse och gemenskap  – länk till seminariet

6 juli  klockan  10.30-11.00

Vi behöver ett Sverige som håller ihop. Ett land som andas optimism och framtidstro i såväl städer som på landsbygder. Vi behöver ett land som är långsiktigt hållbart där vi ser våra landsbygders kraft och möjligheter. Hur kan idrottsrörelsen bli en positiv kraft och vilket stöd behövs? 

Medverkande:
Björn Eriksson, Ordförande, Riksidrottsförbundet, Peter Helander, Riksdagsledamot och idrottstalesperson, Centerpartiet, Anna Jähnke, Regionråd Region Skåne, Moderaterna, Alex Bergström, Ordförande kultur- och fritidsberedningen, SKR, Socialdemokraterna

Almedalsveckan 2021 är digital och pågår den 3-7 juli.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden