Sverige
31 maj 2021 09:48

Islandshästarna har blivit en del av svensk idrott

Ny medlemNu har Svenska Islandshästförbundet släppts in i Riksidrottsförbundet. Tillsammans med Padelförbundet valdes de i helgen in, i samband med riksidrottsmötet.

Islandshästarna har blivit en del av svensk idrott
Islandshästar är ett återkommande inslag på Friends. Nu är förbundet också en del av svensk idrott. Foto: Roland Thunholm

Padel och islandshäst valdes under söndagen in som nya medlemsförbund i Riksidrottsförbundet. Däremot röstade majoriteten av ombuden avslag på ansökningarna från Friskis & Svettis, e-sport, funktionell fitness, jiujitsu, bridge och schack, skriver Riksidrottsförbundet på sin hemsida.

Inför riksidrottsmötet hade åtta medlemsansökningar inkommit till Riksidrottsförbundet och tre ansökningar till SISU Idrottsutbildarna. Det var blandade glädjescener och besvikelse när beslut fattades för vilka som beviljades medlemskap och vilka som nekades.

Nya medlemsförbund, så kallade specialidrottsförbund, i Riksidrottsförbundet är Svenska Padelförbundet och Svenska Islandshästförbundet.

– Jag vill välkomna våra nya medlemmar till idrottsgemenskapen. Det är två förbund som på sina egna sätt kommer att bidra till fortsatt utveckling av idrottsrörelsen in i framtiden, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet, som omvaldes under söndagen.

Riksidrottsförbundet kommer nu att ha totalt 72 medlemsförbund.

Svenska Islandshästförbundet har flera gånger försökt komma med i Riksidrottsförbundet, först genom samverkan med Svenska Ridsportförbundet och därefter av egen kraft.

”Vi är så otroligt glada och stolta över att äntligen ha lyckats! TACK ALLA som kämpat och stöttat för att vi ska få bli en del av RF och erkända som idrottsförbund” skriver Svenska Islandshästförbundet på sin hemsida.

Ett medlemskap i Riksidrottsförbundet innebär bland annat möjlighet att få lokstöd och ansöka om bidrag och stöd i olika former.
Här kan du se SIFs presentation som visades inför röstningen under riksidrottsmötet.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden