Hoppning
16 januari 2023 11:20
Ridsportplus

Iliana säkrad för von Eckermann

FörsäljningI förra veckan utsågs Georg Kähny, som står bakom Dufour Stables - ägare till världens bästa häst King Edward och flera andra av Henrik von Eckermann och Janika Sprungers topphästar - till Årets hästägare av Hopphästägarklubben. Schweizaren har nyligen gått in och köpt även Iliana. "Deras resa tillsammans är bara påbörjad", säger svenska uppfödaren och säljaren Jenny Johansson.

Iliana säkrad för von Eckermann
Henrik von Eckermann kan nu fortsätta utbilda framtidshoppet Iliana. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I början av november förra året pratade Ridsport med Jenny Johansson, uppfödare och ägare till Iliana (KWPN sto f-13, e Cardento-Gentleman, uppf J.A.M. Bocken, äg Bocken-Johansson Stables). Då hade stoet börjat prestera på allra högsta nivå med Jennys tidigare landslagskompis från ungdomsåren, Henrik von Eckermann.

– Vi hoppas bara att vi kan hålla kvar henne, och motstå buden som kommer. Det kanske är det som är det svåra. Henrik har inte så många sponsorer trots att han är världsmästare. Det skulle vara fantastiskt om man kunde hitta någon som kunde köpa ut henne till Henrik för att kunna ha kvar henne. Det hade inte känts rätt att ta henne ifrån honom, det hade känts helt fel, sa Jenny Johansson då.

Och sedan slutet av november är stoet sålt till Georg Kähny och Dufour Stables, som under många år ägt Janika Sprungers hästar och nu även von Eckermanns bästa hästar.

– Alla pusselbitar föll på plats och vi är så glada att Iliana får stanna hos Henrik, att vi vågade ha lite is i magen och vänta på att en ägare ville gå in och säkra henne till Henrik, berättar Jenny Johansson.

– Vi har alltid trott på henne och nu när hon är rankad som andra bästa 10-åring i världen så känns det väldigt kul att få det bekräftat. Det har varit en resa med ”ups and downs” med Iliana eftersom hon är så speciell, men med Henrik i sadeln så kan han få ut det allra bästa ur henne och hon gör allt för honom.

Även om det fortfarande saknas en del rutin för det heta stoet så har von Eckermann uppenbarligen hittat ett sätt att hantera henne.
– Vi är otroligt glada över att ha varit med på hennes resa hittills, och förhoppningsvis är deras resa tillsammans bara påbörjad. Vi har fortfarande bra kontakt med Henrik och Janika och pratas vid efter varje start hon gör, avslutar Jenny Johansson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden