Hoppning
13 januari 2023 21:12

King Edwards ägare prisad

InternationelltHan äger en häst som har tagit både OS- och VM-guld för Sverige. Nu har King Edwards ägare Georg Kähny tilldelats utmärkelsen Årets hästägare.

King Edwards ägare prisad
Dominique Mégret, ordförande i JOC och Georg Kähny och hans partner. Foto: Audrey Mouton

Det är Hopphästägarklubben som delar ut priset, detta år under det pågående världscupmeetinget i Basel, Schweiz.

Utmärkelsen Årets hästägare går till Georg Kähny, Schweiz, Han äger både King Edward, Calizi och Iliana som rids av världsettan Henrik von Eckermann. Detta berättas i ett pressmeddelande.

King Edward ingick det svenska guldlaget på OS 2021 samt i det svenska guldlaget på VM 2022 och reds dessutom till individuellt VM-guld i Herning förra året.

Långsiktighet

Georg Kähny har under många år stöttat Janika Sprunger, som numera är gift med Henrik von Eckermann.
– Georg Kähnys insatser som ägare till hopphästar är exceptionell, säger Dominique Mégret, ordförande i Hopphästägarklubben i ett pressmeddelande där han också framhåller också Kähnys betydelse för hela det svenska lagets framgångar samt att det är långsiktigheten i hans support som nu har gett resultat.

52285188021_c4d1bd959a_5k
King Edward och Henrik von Eckermann. Foto: FEI/Richard Juilliart

– Hästägarna är de ofta förbisedda hjältarna inom ridsporten och utan deras hängivenhet till ridsporten skulle vi inte ha någon sport, säger FEI:s ordförande Ingmar de Vos i samma pressmeddelande.

Stuteri Arch

Hopphästägarklubben, Jumping Owners Club, har delat ut priset sedan 2004, och även Charlotte Söderström, Stuteri Arch, har fått priset.

Priset består av en bronsskulptur som föreställer en hoppande häst samt en klocka.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden