Hoppning
6 april 2019 14:37

Inför finalen: Peder har valt häst och Henrik har gett besked om start

FinalI morgon avgörs världscupfinalen med två omgångar hoppning. Efter veterinärbesiktningen har Peder Fredricson tagit det väntade beslutet om finalhäst och Henrik von Eckermann, som tidigare har sagt att han inte visste om han skulle starta sista omgången, har lämnat besked.

Inför finalen: Peder har valt häst och Henrik har gett besked om start
Peder Fredricson och Catch Me Not S vid lördagens hästbesiktning. Foto: Roland Thunholm

H&M All In hoppade den första finalklassen med Peder Fredricson och i går tog Catch Me Not S över, vilket som bekant resulterade i en hejdundrande seger. Peder sa vid presskonferensen att han skulle fatta beslut om häst till den slutliga finalklassen efter lördagens inspektion, även om det tidigare har sagts luta åt Catch Me Not S.

Såväl ”Allan” som ”Charlie” fick grönt ljus och Peder har nu startanmält Catch Me Not S. Dock finns ännu möjlighet att byta, om något oförutsett skulle ske innan finalen. Peder ligger tvåa inför avgörandet, bara ett fel från ledaren Eduardo Alvarez Aznar.

Ridsport
Även H&M All In, som visades av Malin Henlöv, fick tummen upp. Foto: Roland Thunholm
Ridsport
Finalens ledare Eduardo Alvarez Aznars Rokfeller de Pleville Bois Margot fick klartecken. Foto: Roland Thunholm

Henrik von Eckermann, som har haft ett nedslag i varje finalklass och ligger på plats 14 inför avgörandet, sa i går att han var tveksam till att starta på söndagen. Under VM valde Henrik att avstå sista dagen då han låg 21:a, men i Göteborg är han med ända in på sluttampen – Henrik har meddelat via förbundet att han och Toveks Mary Lou startar och därmed har den svenska publiken två hemmaekipage att hålla tummen lite extra mycket för.

Så avgörs

finalerna

HOPPNING

Torsdag 4 april 18:00
Longines FEI Jumping World Cup™ Final I
Öppen för alla finalryttare. Bedömning C, tidshoppning där nedslag förvandlas till tidstillägg, 3 sekunder/nedslag. Efter klassen omvandlas resultat till poäng där den som leder får en poäng mer än antal startande i klassen, nästkommande får två poäng färre än ledaren och övriga i en fallande skala ner till 1 poäng.

Fredag 5 april 18:00
Longines FEI Jumping World Cup™ Final II
Öppen för alla finalryttare som fullföljt Final I. En 1,60-hoppning med grundomgång och omhoppning.  Efter klassen omvandlas resultat till poäng där den som leder får en poäng mer än antal startande i klassen, nästkommande får två poäng färre än ledaren och övriga i en fallande skala ner till 1 poäng.

Inför den avgörande finalen omvandlas poängen från Final I och II till antal fel, och den som leder får 0 fel och övriga i en stigande skala.

Söndag 7 april 14:00
Longines FEI Jumping World Cup™ Final III
Öppen för de 30 bäst placerade ryttarna efter Final I och II.
Final III rids i två omgångar, bedömning A där antal fel läggs till det tidigare resultatet.
Till Final III omgång 2 går de 20 bäst placerade ryttarna efter omgång 1, samt likaplacerade med ryttare placerad som nummer 20. De som ridit felfritt i omgång 1 men är utanför de 20 kvalade, får starta i omgång 2, men resultatet räknas bara i klassen, inte i sammandraget för världscupen.

Världscupsegrare är den ryttare som efter tre finalrundor har lägst antal fel.

DRESSYR

Fredag 5 april 13:00
FEI Dressage World Cup™ Final Grand Prix
Öppen för alla finalryttarna, programmet rids i Grand Prix.

Lördag 6 april 16:00
FEI Dressage World Cup™ Final Grand Prix Freestyle
Öppen för alla Ryttare som ridit på minst 60 procent i Grand Prix. Startordning dras efter Grand Prix.

Finalen rids i Grand Prix Freestyle, det fria programmet till musik. Den med högst procent i klassen vinner världscupen.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Expandera

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden