Hoppning
8 januari 2019 08:42

Peder debuterar med ny häst på världscuptävlingen

PremiärDen här veckan är Basel värd för världscupen. Stephanie Holmén och Peder Fredricson hoppar för Sverige och den sistnämnda gör sin första start med en av stallets nyaste hästar.

Peder debuterar med ny häst på världscuptävlingen
Peder Fredricson har med sig två hästar till Basel: Zaloubet och Kirlo van den Bosrand. Arkivbild: Roland Thunholm

När det är dags för världscupen i Basel den här veckan representeras Sverige av Stephanie Holmén och Peder Fredricson. Enligt tävlingens entrylist är det dags för Peder Fredricson att göra debut med Kirlo van den Bosrand (BWP val f 2010 e Cardento-Htrillo van de Heffinck, uppf Luc Huyghe, äg Quimore AB).

Valacken har framgångsrikt tävlats av Belgienbaserade Olivia Kinneson upp till 1,50. I höstas inleddes ett samarbete med Grevlundagården (läs mer om det i tidigare artikel) och därefter har Stephanie tävlat Kirlo van den Bosrand på några nationella och internationella tävlingar. Ekipaget var bland annat trea i Mechelens 1,45 just före nyår, och i Basel har Kirlo alltså Peder i sadeln.

– Det har varit ett stort intresse från olika spekulanter men vi tycker det är spännande att vara med på hans fortsatta resa och utveckling. Därför har vi gjort det här valet att ställa honom på Grevlundagården för att tränas och tävlas av dem framöver, sa Olivia Kinneson till Ridsport i november.

I Basel kommer Peder även att rida H&M Zaloubet, som senast var på banan då han och Peder vann Mastershoppningen på Friends i början av december. Stephanie har med sig Flip’s Little Sparrow, som senast tog några världscuppoäng i Mechelen, och 9-åriga Broken Heart som var 1,40-placerad på samma tävling.

Mot final

Det börjar dra ihop sig mot världscupfinalen och fyra kval återstår, inklusive Basel. 18 ryttare från ligan får hoppa finalen i Göteborg. Tabellen toppas av Steve Guerdat på 58 poäng, följd Kevin Staut och Daniel Deusser på 51 poäng.

Peder Fredricson är bästa svensk som åtta på 40 poäng. Irma Karlsson är nummer 16 på 31 poäng, medan Henrik von Eckermann har 30 poäng och ligger som nummer 17. Douglas Lindelöw är tabellens 24:a med 20 poäng och Stephanie Holmén är 31:a med 17 poäng.

Lista hästar och ryttare Basel

180223stephaniesparrowrt
Stephanie Holmén och Sparven styr mot Basel. ArkivFoto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden