Sverige
24 januari 2022 17:01
Ridsportplus

Inga besked om dömda lärarens framtid

DisciplinärendeRiksanläggningarnas vd Christina Rosell har inga besked att lämna om vad som ska hända med den lärare som nu fått straffet fastslaget av Riksidrottsnämnden.
− Det pågår en process, säger hon.

Inga besked om dömda lärarens framtid
Utredningen pågår fortfarande kring följderna för läraren som piskade en häst. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang) Foto: Istock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det var i september som läraren iakttogs på en tävling, där läraren använde hårda slag mot en häst efter en uteslutning på banan. Slagen utdelades vid och i hästlastbilen. Ridsportens disciplinnämnd dömde ut 5 000 kronor i böter, ett beslut som nu fastställts av Riksidrottsnämnden, dit ridläraren överklagade, då hen ansåg att hen inte gjort något fel, utan reagerat på hästens hingstiga beteende.

  Alltsedan anmälan gjordes till disciplinnämnden har läraren varit arbetsbefriad, och den arbetsbefrielsen kvarstår, säger Christina Rosell, vd för Flyinge och Strömsholm.

  − Detta är ett pågående personalärende som hanteras enligt arbetsrättsliga regler, säger Christina Rosell, som inte vill kommentera hur lång tid det kan ta innan ärendet är avgjort, eller vad som kan bli tänkbara följder för läraren.

  Riksanläggningarna ska vara ledande inom svensk hästvälfärd

  − Men jag vill vara tydlig med att vi inte står bakom ett otillbörligt beteende mot hästar. Där råder nolltolerans. Vi har också att följa Svenska Ridsportförbundets ledstjärnor gällande hantering av hästar och hästvälfärd, och riksanläggningarna ska vara ledande inom svensk hästvälfärd, säger Christina Rosell.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden