Sverige
23 december 2021 08:35

Inga flerdagarstävlingar – här är ridsportens nya regler

PandeminTävlingar över flera dagar och läger med övernattning försvinner när svensk ridsport ska anpassa sig till de nya restriktionerna gällande smittspridning.

Inga flerdagarstävlingar – här är ridsportens nya regler
Det är en hel del att hålla reda på för tävlingsarrangörer. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Nu berättar Svenska Ridsportförbundet, SvRF, om hur anslutna klubbars verksamheter påverkas av de nya restriktionerna som myndigheterna har gett.

De nya reglerna gäller från och med i dag, den 23 december, till och med den 16 januari 2022.

  • Tävlingar. Endast endagarstävlingar utan uppstallning är tillåtna.
  • Pay & jump/ride, öppen bana och programridning. Kan genomföras utifrån att allmänna råd om Covid-19 och riskbedömning tillåter, samt med tillfälliga TR som utgångspunkt.
  • Lägerverksamhet med övernattning. Detta avråds det ifrån.

Utbildningar, träffar och andra aktiviteter får begränsningar som gäller till och med den 31 januari 2022 och rekommenderas i första hand genomföras digitalt eller flyttas fram.

”Ställa om”

– Detta är såklart inte den julklapp vi önskat oss då vi alla längtar efter en återgång till det normala. Men med en ökad smittspridning och ökad belastning på sjukvården så måste vi alla ta vårt ansvar. För ridsporten handlar det i nuläget framförallt om att ställa om snarare än att ställa in vilket är positivt, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster på SvRF:s webbplats.

– Jag kan inte nog betona hur viktigt det är att följa dessa nya restriktioner. Gör man inte det finns det risk att såväl samhället som ridsporten hamnar i ett svårare läge vilket vi alla vill undvika, fortsätter han.

Nya rekommendationer

Det är SvRF:s förbundsstyrelse som har tagit de här besluten med anledning av de nya rekommendationerna från myndigheterna.

Generellt gäller det också att hålla avstånd.

Mer om tillfälliga tävlingsregler. 

Riksidrottsförbundets information om smittskyddsåtgärder och idrott.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden