Sverige
28 september 2021 14:06

Restriktioner i ridsporten försvinner

LättnaderDet har varit ett speciellt år med avståndshållande, gruppindelningar vid bangång och avspärrade läktare på svenska tävlingar. Nu lyfts alla restriktioner i ridsporten.

Restriktioner i ridsporten försvinner
Publiktaket försvinner helt från och med 29 september, vilket öppnar upp för hästfest igen. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Nyligen meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att man är redo att ta det fjärde steget i regeringens plan för avveckling av restriktioner med anledning av coronapandemin. Det betyder bland annat att samtliga restriktioner gällande allmänna sammankomster och offentliga tillställningar lyfts från och med onsdagen den 29 september.

– Redan i slutet av denna månad kommer vi att kunna ha fulla salonger och läktare runt om i landet, sa kultur- och idrottsminister Amanda Lind vid regeringens pressträff om de lyfta restriktionerna.

Kort därefter släpptes biljetterna till Jönköping Horse Show och inom kort väntas biljettsläpp till Gothenburg Horse Show.

Nu meddelar Svenska Ridsportförbundet att tillfälliga TR för tävlingsverksamheten, som har gällt sedan den 29 juni 2020 med olika revideringar, uppdateras så att det endast innehåller de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten.

– Nu är det äntligen dags för oss att dra igång ridsporten på alla nivåer. Jag vill tacka alla som hållit modet uppe, gjort det bästa av situationen och kunnat hålla stora delar av verksamheten i gång. Det här året har verkligen visat vad vi kan åstadkomma tillsammans och hur mycket hästen betyder, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden