Sportnytt
26 januari 13:35

Inga lättnader i restriktionerna

PandeminDe åtgärder som finns nu för att stoppa smittspridningen kommer att finnas kvar i två veckor till. Det meddelade regeringen i dag.

Inga lättnader i restriktionerna
Antalet personer som får vara på framhoppning eller framridning samtidigt fortsätter vara begränsat till åtta. Foto: Roland Thunholm

Det blir ingen lättnad i restriktionerna. Som en följd av den stora smittspridningen kommer befintliga åtgärder att ligga kvar i två veckor till, fram till 9 februari.

− Om läget då har stabiliserats kan merparten av restriktionerna avvecklas från 9 februari, sade socialminister Lena Hallengren vid en pressträff i dag, tisdag.

Mer besked utlovas i början av nästa vecka.

Svenska Ridsportförbundet har redan tagit höjd för ett fortsatt högt smittläge och beslutat att dagens restriktioner gäller fram till 15 februari. Restriktionerna innebär bland annat avrådan från cuper och läger och att teoretiska utbildningar och träffar bör genomföras digitalt.

På tävling gäller bland annat att max åtta personer får finnas samtidigt på framridning/framhoppning och att publiken, om den består av 20-500 personer, har anvisade sittplatser och uppvisar covidpass, alternativt att andra smittskyddsåtgärder vidtas enligt Folkhälsomyndighetens regelverk.

Däremot är det åter fritt fram för flerdagarstävlingar med uppstallning.

Läs mer på Svenska Ridsportförbundets hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden