Sportnytt
17 januari 2022 17:57

Regeringen ändrar på publikrestriktionerna

Nytt publiktakNyligen kom beskedet att ett publiktak på max 500 personer ska införas för matcher och idrottsevenemang inomhus. Men på måndagseftermiddagen kom nya besked från regeringen som nu meddelar att man i stället kommer att tillåta 500 personer per sektion.

Regeringen ändrar på publikrestriktionerna
Frågan om pubiktaket är en het potatis inför årets GHS som fick ställa in i fjol på grund av pandemin. Foto: Roland Thunholm

– Idrottsförbund och föreningar har redan upparbetade arbetssätt från tidigare under pandemin för att kunna genomföra smittsäkra evenemang med publik som håller avstånd vilket vi också tydligt framfört i våra dialoger med regeringen och Folkhälsomyndigheten. Att idrotten nu ges förtroendet att ta in 500 åskådare per sektion är mycket positivt, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet (RF) till TT.

Detta innebär att större arenor kommer kunna ta in mer publik så länge arrangören ser till att hålla åskådarna på de olika sektionerna åtskilda, både under eller i direkt anslutning till evenemanget.

Bestämmelsen träder i kraft den 19 januari och kan innebära en ljusning för Gothenburg Horse Show som enligt planerna ska äga rum sista veckan i februari. Den 24 januari kommer ett definitivt besked om tävlingarna blir av eller inte.

Tävlingsledare Tomas Torgersen kommenterar i ett sms till Ridsport de nya beskeden kring publiktaket:

– Vi får analysera vad det kommer innebära i praktiken.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden