Hoppning
4 november 2018 21:34

Ingen hann i fatt flygande Fuchs – kolla in segerritten här

InternationelltNär Schweiz Martin Fuchs satte fart på Clooney i säsongens fjärde världscuphoppning var det ingen som hann i fatt. "Jag blev väldigt, väldigt glad," säger 26-åringen. Här kan du se hans snabba omhoppning i Lyon.

Ingen hann i fatt flygande Fuchs – kolla in segerritten här
Martin Fuchs och Clooney på väg mot segern i franska Lyon. Foto: FEI/Christophe Tanière

Martin Fuchs visade verkligen klassen när han vann söndagens världscuphoppningar i franska Lyon.

Av de fyra hemmaryttarna som hade tagit sig till omhoppningen var det bara några som visade att de verkligen ville vara med och kämpa om världscuppoängen – men Fuchs och Clooney (WESTF f 2006 e Cornet Obolensky-Ferragamo, uppf Bernd Richter, äg Luigi Baleri) gjorde en omhoppning som var ruskigt snabb.
– Jag är inte alltid supersnabb med Clooney. Jag visste inte vilken tid jag hade när jag gick över mållinjen, men när jag tittade upp och såg att jag ledde blev jag väldigt, väldigt glad, säger han i ett pressmeddelande från Internationella Ridsportförbundet, FEI.

Martin Fuchs gick ut näst sist och efter sig hade han sin mentor och lagkamrat Steve Guerdat på SWB-stoet Bianca. Guerdat gjorde vad han kunde med det temperamentfyllda stoet och det räckte till en tredjeplats. Tvåa blev Italiens Lorenzo De Luca.

Fuchs och Clooney var trea även i världscuptävlingarna i italienska Verona förra helgen och leder nu serien som avslutas med final i Göteborg i april. Verona var första starten sedan ekipaget tog individuellt VM-silver i Tryon, USA, i september – ett enastående resultat särskilt med tanke på att valacken buköppnades på grund av kolik i april.
– Han är en tuff häst som alltid kämpar. I början när jag fick honom var det kämpigt för han har sina egna åsikter. Men över tid har vi börjat börjat jobba bra tillsammans. Nu kan vi göra vad som helst, säger Martin Fuchs.

Clooney hade en månads ledigt efter Tryon.
– Men jag vill verkligen ta mig finalen i Göteborg och har valt att fokusera på det innan jag åker till Wellington i januari, säger Martin Fuchs.

Se Fuchs segerrundor i filmklippet nedan.

Totalställning i världscupen efter fyra omgångar.

Läs mer om söndagens världscuphoppningar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden