Sverige
29 augusti 2018 09:17

Inget stöd ur krispaketet till hästnäringen

TorkanRidsportförbundets vädjan fick inget gehör. Regeringens krispaket till lantbruket riktar sig till djurproducenter meddelar landsbygsministern. Hästnäringen får vänta.

Inget stöd ur krispaketet till hästnäringen
Hästnäringen får inget stöd ur regeringens krispaket (hästarna på bilden har inget samband med texten). Foto: Fredrik Jonsving

Ridsport skrev förra veckan om det öppna brev som Svenska Ridsportförbundet skickat till till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (läs mer här). Förbundet beskrev den besvärliga situationen hästnäringen har efter sommarens torka och vill att hästar också ska inkluderas i krispaketet och kunna få foderstöd, något som idag enbart kan gå till nöt- och fårproducenter.

Nu meddelar ATL att det inte blir något krisstöd till hästnäringen. Sven-Erik Bucht tycker att krisstödet ska gå till djurproducenter och inte till hästnäringen. Han förklarar att det nationella stödet har syftet att bidra till att mjölk- och köttproducerande företag kan hantera situationen som uppstått på grund av torkan.
”Djurproducenterna som är de som vi idag bedömer är i störst behov av akut stöd”, meddelar Sven-Erik Bucht till ATL.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden