Sverige
25 augusti 2018 16:04

SvRF vill att ridsporten får del av krispaket

FodebristenSvenska Ridsportförbundet har skrivit ett brev till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht med anledning av den torra sommaren och foderbristen. i brevet vill förbundet att hästar ska inkluderas i regeringen krispaket till lantbruket.

SvRF vill att ridsporten får del av krispaket
Torkan har gjort att det har varit en besvärlig sommar för många hästägare. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Ann-Sofie Hjärn

I brevet beskrivs ridklubbarnas besvärliga situation med de högre foderkostnaderna. SvRF vill att hästar ska likställas med hästar och får när det gäller krispaketet.

Det här berättar SvRF på sin webbplats.

Det var efter att förbundsstyrelsen diskuterat den torra sommaren och bristen på foder som en extra punkt på senaste styrelsemötet som beslutet att uppmärksamma landsbygdsministern situationen.

”Vår stora förhoppning är att regeringen kan bredda synsättet till att likställa hästverksamheten med övriga lantbruket så att även våra så viktiga ridsportföreningar kan få ett riktat foderstöd under 2018 och 2019. Ridsporten är en av de största idrotterna med 500 000 aktiva som rider för motion, tävling eller rekreation varje vecka. Ridsporten är den näst största ungdomsidrotten och våra ridskolor är öppna för alla, alla dagar året om.” står det bland annat i brevet.

Läs hela brevet till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Regeringens krispaket

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden