Dressyr
21 april 2021 06:25

Ingrid Klimke: ”Dressyrdrömmen gick i kras”

OS 2021Länge har dressyresset Ingrid Klimke, som är en av världens främsta fälttävlansryttare, haft en dröm om att rida OS i två grenar - samtidigt. Inför Tokyo 2020 kunde drömmen slagit in, men nu har hennes dressyrhäst Franziskus skadats och någon OS-resa blir det inte för hingsten.

Ingrid Klimke: ”Dressyrdrömmen gick i kras”
På EM i fälttävlan 2019 tog Ingrid Klimke dubbla guld, både individuellt och i lag. Några dubbla OS-medaljer från olika grenar blir det inte i Tokyo efter att dressyrhoppet skadats. Foto: FEI

Tyska Ingrid Klimke sa i en intervju med FEI i maj 2020 att ända sedan hon såg Mark Todd rida både hoppning och fälttävlan på OS i Barcelona har drömmen om att rida OS i två grenar samma år funnits där. Efter ett framgångsrikt 2019 fanns hon med i A-truppen i både fälttävlan och dressyr, och efter coronaåret 2020 såg hon fortfarande ut att ha en god chans till dubbel start i Tokyo. Men nu berättar Klimke på sociala medier att OS-dressyrdrömmen har gått i kras.

Hingsten Franziskus (-08, e Fidertanz II-Alabaster, uppf Elisabeth Albers, äg Wilhelm Holkenbrink), som Klimke vunnit flera internationella Grand Prix-klasser med, har skadat sig och kommer inte att vara tillbaka i tid för sommarens OS.
”Det viktigaste nu är att Francis snabbt blir frisk igen”, skriver Ingrid Klimke.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ingrid Klimke (@ingridklimke)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden