Hoppning
17 mars 2020 16:30
Ridsportplus

Inställd Nations Cup oroar inte hoppningens förbundskapten

CoronasmittanAtt den första tävlingen i hoppningens Nations Cup ställs in är inget som bekymrar Henrik Ankarcrona. − Vi sitter lugnt i båten tills vidare. Det är för tidigt att lägga planer innan vi vet vart detta tar vägen, säger han.

Inställd Nations Cup oroar inte hoppningens förbundskapten
Hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Tidigare i dag kom beskedet från franska La Baule att tävlingarna 14–17 maj ställs in. De femstjärniga tävlingarna skulle även inrymma säsongens första Nations Cup.

Just det påverkar inte de svenska planerna alls.
− Vi skulle inte ha åkt dit. Varje land får starta i fyra Nations Cup-tävlingar och vår första tävling är i St Gallen i Schweiz veckan efter, säger hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona.

För tidigt oroa sig

Han säger också att det är alldeles för tidigt att börja oroa sig för hur tävlingssäsongen kommer att påverkas av coronasmittan.
− Vi får avvakta i alla fall tre eller fyra veckor och förhoppningsvis vet vi mer då. Det finns ingen anledning att lägga upp några strategier i nuläget.

Kommer att ha en plan B

Under våren och försommaren ska det avgöras vilka ryttare som får tävla för Sverige i OS.

− Om det skulle visa sig att det inte blir så många uttagningstävlingar så har vi olika planer på åtgärder, men det är inget jag vill gå ut med just nu, säger Ankarcrona.

Ryttarna vet att det inte finns något vi kan göra för att påverka situationen.

I nuläget gäller det för landslagsryttarna att träna på, var och en för sig, så att de är redo när det väl blir tävlingsdags igen.
− Vi sitter lugnt i båten och lyssnar på myndigheterna. Det är klart ryttarna vill ut och tävla, men det finns också värre saker att oroa sig för som det är nu.
− Jag får inte heller speciellt mycket frågor från ryttarna. De vet att det inte finns något vi kan göra för att påverka situationen.

Henrik Ankarcrona hoppas ändå att läget ska klarna inom tre-fyra veckor.
− Då kanske vi kan börja planera, och om det inte är så, får vi anpassa oss till det, säger Henrik Ankarcrona, som denna vecka är på semester med familjen.
− Vi är kvar i Sverige. Det känns säkrast så.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden