Debatt
31 januari 2012 12:10

Inte bara intresset som avgör vilka som får rida

Jag skrev tidigare på webben att jag ofta hör föräldrar som inte låter sina barn rida p.g.a att det kostar för mycket. Jag skrev också att jag aldrig hört motsvarande när det gäller hocky, simning,landbandy, kampsporter o.s.v.
Ovanstående är inget jag läst mig till, utan något som jag upplever i verkligheten eftersom jag arbetar med barn i åldern upp till 13 år.
I min kommun kostar det för en 11-åring att spela hocky 650:- för en säsong, att simma kostar för en termin 380:-. Att rida för en junior kostar 130:- per lektion.
Jag tycker att det är bra att det inte kostar så mycket att utöva den sport som man är intresserad av. Men vad gäller ridning så är det inte bare de som är intresserade som rider .
Det är de som har föräldrar som har råd att låta sitt/sina barn rida.
Vad jag vill säga är att, det är inte antalet ridande som speglar intresset för ridning, det är många fler som skulle rida om de hade ekonomiska möjligheter

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden