Blogg
29 maj 2014 10:03

Inte bara tävling

Efter tre helger med fullspäckat tävlingsschema så har en vecka och helg passerat med bara en enda liten start - i dressyr!

Resten av min egen träning har även den ägnats mest åt den grenen, det blir lätt så när stor tävling närmar sig… men det är väl så, man får träna på det man behöver förbättra mest. Jag och Helena har kämpat på med hörnpasseringar, byten, slutor och ja, lösgjordheten förstås. Det resulterade i årets bästa MsvB:4 i alla fall. Inte procentmässigt, men det berodde kanske på en felridning också. Hmmm , inte så bra. Bättre nu än sen får jag tänka. Höll förra veckans trend med sämst blå rosett!

Idag blev det en tur till Helsingborg och träning för Conrad Schumacher, min 6-åring Silver Loop ”Sloppy”(e Blue Hors Silver Moon) fick åka med. Bernie hade haft kandar så det räckte denna vecka. Fick bra tips på hur jag bättre kan ha honom mer framför mig med små medel, mindre ben, snabba impulser. Kul som vanligt.

Dagen avslutades med att kolla in tre nya försäljningshästar som kommit från Upplings i Sundsvall. De såg himla trevliga ut. Därefter en liten tur till Henriksdal för slipning och övning på dressyrstaket för en 4- åring som ska debutera i helgen. Sabrina red, och med var även Clara som övade program med sin 5-åring. De är för goa mina tjejer, roligast idag var Clara som skulle mocka ridbanan från hästryggen. Övriga bilder från ridningen blev för dåliga, så hon får illustrera beslutsamheten att det skulle gå-och det gjorde det såklart.

En del galopperande har det blivit också, var tredje till fjärde dag tar vi några race i backen på slingan i Everlöv. Den sköts av ett travstuteri och vi är så glada att vi får använda den. Bernie känns i toppform.

Nu har vi ett par dagar framför oss med massor av kunder. Många har lediga dagar och därmed tid att åka och prova hästar. Vi har många fina hästar inne på försäljning så det kan bara bli bra! En tur till terrängbanan ska hinnas med också, några bommar med, Bluppan ska öva inför Derby-start. Några elever kommer med samtidigt. I helgen fälttävlan i Dagstorp, Sloppy ska debutera 1*, och flera av saluhästarna ska gå 90 på lördagen, plus en ponny sin andra 80-klass. Så fullt schema igen som vanligt. Efter det väntar en vecka nästan semester.. en häst på tävling i fyra dagar. Helena ska trimma Bernie under tiden, så jag kan vara lugn, dressyren kommer att sitta som en smäck sen. Bara jag kan hålla mig lugn och inte få för många bryt över stigbyglar och annat.

Ha det gott alla och hoppas sommarvärmen återvänder snart.

/ANNA

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden