Distansritt
1 april 15:46

Internationell tävling på Övedskloster

InternationelltÖvedsritten växlar upp och bli en internationell tävling. "Vi har förutsättningarna för att kunna skapa ett bra och pandemisäkert arrangemang på vår tävlingsplats vid Övedskloster", säger Ulrika Lönnqvist, tävlingsledare och ordförande för Anklams Distansryttarsällskap som arrangerar tävlingen.

Internationell tävling på Övedskloster
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Ulf Lonäs

Anklams Distansryttarsällskap planerar att arrangera Övedsritten för fjärde året i rad på Övedsklosters marker utanför Sjöbo. Tävlingarna ska hållas den 8 maj och den här gången växlar klubben upp och tävlingen får internationell status. Detta berättas i ett pressmeddelande.

Vi jobbar också hela tiden med att bli bättre som arrangörer. Att visa oss på den internationella scenen är ett naturligt steg. Ulrika Lönnqvist.

Arrangören hoppas på ryttare från grannländerna Danmark och Norge.

– Vi har förutsättningarna för att kunna skapa ett bra och pandemisäkert arrangemang på vår tävlingsplats vid Övedskloster, men det krävs mycket förberedelser och en hel del som måste gå i lås för att våra internationella domare, veterinärer och tävlingsekipage ska kunna resa hit, säger Ulrika Lönnqvist, tävlingsledare och ordförande för Anklams Distansryttarsällskap i pressmeddelandet.

Efterfrågan

2020 och i år har möjligheten att tävla i distansritt varit begränsade på grund av  pandemirestriktioner och EHV-viruset. Det finns en stor efterfrågan på internationella tävlingar och det gör att arrangören Anklams distansryttarsällskap nu vågar ta steget.

– Vi är en liten förening men med ett stort engagemang. Vi har haft en del egna framgångar, som förra årets lag SM-silver. Vi jobbar också hela tiden med att bli bättre som arrangörer. Att visa oss på den internationella scenen är ett naturligt steg. Nu vill vi sätta Skåne och Sjöbo på den internationella distanskartan, säger Ulrika Lönnqvist.

Hemmahopp

Övedsritten blir en distansritt över 100 km på varierat underlag och i kuperad terräng på Övedsklosters marker. Klubbens eget hemmahopp är landslagsryttaren Ebba Bota, 19 år, från Malmö.

Tävlingen arrangeras i samarbete med Öveds Jakt- och fältrittklubb.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden