Boktips
14 juli 2020 12:15
Ridsportplus

Intriger på ridsportens toppnivå i ny bok

UppdateradRidsport på hög nivå. I den miljön utspelar sig en ny spänningsroman av ridsportjournalisten Lisa Hoff. Romanen En lögn för mycket släpps i dagarna. ”Ridsporten är så fascinerande, och det jag skriver om i romanen skulle mycket väl kunna hända”, säger Lisa Hoff. Nu kan du köpa boken till reducerat pris.

Intriger på ridsportens toppnivå i ny bok
Ridsportmedarbetaren Lisa Hoff är aktuell med spänningsromanen En lögn för mycket. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Lisa Hoff har bevakat och skrivit om ridsport i decennier, och har nu för första gången skrivit en skönlitterär bok med ridsportens tävlingsmiljöer som fond. Ett utdrag ur boken finns i senaste numret av Ridsport, som den här veckan finns ute hos prenumeranter i butiker och som e-tidning.

Vad är det för slags bok?
− Det är en roman, och jag hoppas att läsarna ska tycka att den är spännande, men det är ingen klassisk deckare. Jag hade en historia i huvudet som jag ville spinna vidare på.

Blir det något mord?
− Det tänker jag inte avslöja.

Hur kom du in på tanken att skriva en bok?
− De flesta journalister vill nog någon gång skriva en roman, eftersom vi tycker om att skriva och berätta en historia. Men som journalist ska man hålla sig till fakta, och berätta sanningen – i bästa fall. Jag ville hitta på och fantisera, och tävlingsmiljön på toppnivå inom ridsporten är en dynamisk miljö, men det är så sällan jag får chans att beskriva den som journalist.
− Ridsporten drar till sig alla typer av människor, däribland världens rikaste och alla är så fascinerande, nästan förblindade, av hästarna. Sedan försiggår det mycket som inte kommer fram i ljuset.

Det du skriver om, har det hänt?
− Inte vad jag vet. Men det skulle kunna hända.

Kommer människor inom sporten att känna igen sig?
− Två av huvudkaraktärerna är ett ryttarpar, och eftersom ingen ska tro att de är ett annat väldigt känt svenskt ryttarpar, så har jag med det verkliga ryttarparet också. Men ingen av huvudkaraktärerna har någon direkt förebild, även om jag har lånat drag från olika håll.

Är det risk att någon kommer att känna sig trampad på tårna?
− Det har jag ingen aning om, och det är absolut inte min mening. Jag gillar sporten och vill den inget illa, men det är inte alltid en snäll sport. Som i alla sporter händer det saker i kulissen. Och hästar väcker starka känslor.

Är du själv med i boken?
− Nej, journalisten det handlar om är inte jag. Hennes sätt att bli av med jobbet på är inte alls som det var för mig. Jag hade ett utmärkt samarbete med Sportbladet i alla år.

Kortfakta

Om Lisa Hoff

Gör: Journalist som i många år bevakat ridsport åt bland annat Svenska Dagbladet och Aftonbladet, samt de senaste åren skrivit för Ridsport
Bor: På Österlen
I stallet: En dressyrhäst efter Ampere
Gör på sommaren: Tar hand om trädgården och rider
Favorittävling: Aachen, den har allt. Jag tycker om Falsterbo och Göteborg, men Aachen har allt och är bäst för såväl ryttare som för publik och media.
Boken: Kommer ut som e-bok i vecka 29 och finns då på olika plattformar för e-böcker.

Expandera

Vem har du tänkt ska läsa boken?
− Från början tänkte jag att vem som helst skulle kunna läsa. Men sedan har jag renodlat historien så nu riktar den sig mer mot ridsportmänniskor.

Visste du från början hur det skulle sluta?
− På ett ungefär, och där kommer det också in lite sensmoral, även om journalistikens villkor och inte bara om ridsportens.

Hur ska du fira utgivningen?
− Eftersom det blir en e-bok så blir det inget releaseparty, vilket jag hade sett fram mot. Just nu har jag mest publiceringsångest och undrar varför jag gav mig in på detta.

Nyfiken på att läsa hela boken? Nu kan du köpa den här – fram till och med den 27 juli kostar boken endast 59 kronor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden