Boktips
9 juni 2020 11:16
Ridsportplus

Mysig bok om kärleken till hästar

UtvaltUnder våren släpptes boken ”Hästkärlek”, en lättläst antologi om relationen till våra fyrbenta älsklingar. Ridsport har läst boken.

Mysig bok om kärleken till hästar
Ridsport har läst boken Hästkärlek. Foto: Sandra Nordin Johansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I antologin delar sju personer med sig av sina erfarenheter och beskriver sin kärlek till hästen. I boken blandas nervositet, humor, oro och kärlek. Här får du ta del av berättelser som rör den barnsliga nyfikenheten likväl som livets slutskede.

Radioprataren och programledaren Farao Groth delar med sig av sin resa till Stjärnornas hoppning på Stockholm Horse Show i Friends arena. Farao Groth beskriver humoristiskt hur han insåg att han, på grund av sin ålder, inte längre skulle singla ner som en fjäder om han av någon anledning skulle åka av sin fyrbenta kamrat. Kampsportsprofilen Musse Hasselvall beskriver när han för första gången blev betagen av en häst. En namnlös häst på den mongoliska slätten. Företagaren och ägaren av Lövsta stuteri, Antonia Ax:son Johnson, berättar om hur hon fann harmonin i att dansa med hästar.

Välskrivet och berörande kapitel

Det finns några kapitel som utmärker sig. Avsnittet där journalisten Anna Hedenmo beskriver hästägarens sorger och vedermödor är välskrivet och berörande. Jag tror att alla som ägt en häst kan känna igen sig i hennes relation till hästar.

Boken är lättläst men som i många antologier varierar kvaliteten på texterna.

Jag saknar lite fördjupning och tycker att några av texterna kunde ha fått mer utrymme för att inte bara skrapa på ytan till det känsloregister som hästar väcker hos människor. Trots det är antologin en fin samling av kärleksförklaringar till hästen, vackert illustrerad med fotografier av fotografen Niklas Hjelm.

Hiss eller Diss?

Redaktionens omdöme: Hiss. En lättsam bok som passar utmärkt att ge bort som present, även till en yngre läsarkrets, trots att alla berättelser kanske inte passar de allra yngsta.

Fakta

Hästkärlek

Vad? En antologi om kärleken till hästar.

Författare? Bland andra Sofie Sarenbrant, Farao Groth och Antonia Ax:son Johnson.

Pris? 179 kronor

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 9/2020.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden