Dressyr
14 september 2018 01:44

Isabell Werth rörd till tårar efter VM-guldet

Ryttar-VMHon har vunnit massor. Men att ta VM-guld med Bella Rose fick tyska dressyrdrottningen Isabella Werth att röras till tårar. "Det kändes så speciellt att rida in med henne på banan," säger Werth om stoet som varit skadat i flera år.

Isabell Werth rörd till tårar efter VM-guldet
Världsmästare är vi allihopa! Tysklands Isabella Werth, Sönke Rothenberger, Foto: Roland Thunholm

Isabell Werth och Bella Rose ingick i det tyska guldlaget på VM i Frankrike 2014. Därefter blev stoet skadat och var borta i över tre år. Nu har ekipaget ett nytt VM-guld.
– Det kändes så speciellt att rida in med henne på banan här i dag, säger Isabella Werth på presskonferensen efter prisutdelningen.

Hon har tårar i ögonen och rösten bär inte riktigt:
– Alla vet hur mycket jag känner för den här hästen. Jag och hennes ägare Madeleine Winter-Schulze har trott på att hon ska kunna komma tillbaka hela tiden. Vi har tränat henne steg för steg.

Isabell Werth och Bella Rose vann också lagklassen individuellt.
– Jag är så stolt över den här hästen. Jag hade tre hästar att välja på till det här mästerskapet och hon var den som var lägst rankad, men jag valde henne, säger ryttaren som har tre lagguld och två individuella guld från Ryttar-VM sedan tidigare.

I det tyska guldlaget ingick även Jessica von Bredow-Werndl, Dorothee Schneider och Sönke Rothenberger.
– Det är ett fantastiskt lag att rida i, säger Sönke Rothenberger.

Det var tuffa förutsättningar med hög luftfuktighet och riktigt varmt när lagtävlingen avgjordes på torsdagen. Sverige slutade fyra, tätt efter bronslaget Storbritannien och Patrik Kittel satte personbästa med mästerskapsdebutanten Well Done de la Roche CMF och blev fyra individuellt. Även han var rörd till tårar.
– Hon bara gick in där på arenan och ville göra allt rätt. Det är nog den bästa hästen jag har haft, säger Patrik Kittel.

USA:s Laura Graves gick in sist med Verdades och fick 81,537 procent vilket lyfte hemmanationen till silver och fick publiken att storjubla.
– Jag var lite nervös innan jag skulle rida, men så fort jag satt i sadeln så kände jag att jag var på gång, säger hon.

USA kom tvåa och Storbritannien trea. Sverige slutade fyra, endast 0,157 procent från bronset.

Läs mer om Isabell Werth och Bella Rose

Läs Ridsports livereferat från lagklassen.

Komplett lagresultat
Individuella resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden