Dressyr
3 februari 06:20

Isabell Werths tidigare framtidslöfte till Helgstrand junior

Ny ryttareNyligen flyttade ett av Helgstrands riktiga guldkorn till Isabell Werth – och nu har Isabell Werths tidigare framtidslöfte fått en ny ryttare i Alexander Helgstrand.

Isabell Werths tidigare framtidslöfte till Helgstrand junior
Belantis och Alexander Helgstrand. Foto: Helgstrand Dressage

Den tidigare segerhingsten, numera valacken, Belantis (DSP f-09 e Benetton Dream-Expose 5, uppf Stiftung Bhlg) har varit ridits av Isabell Werth sedan 2016 och varit den tidigare världsettans framtidslöfte.

Nu har den kraftfulla skimmeln fått en ny ryttare i Alexander Helgstrand. Detta bara någon vecka efter att Helgstrand Dressage gjort en storaffär genom försäljningen av premiehingsten Majestic Taonga (f-17 e Glock’s Toto Jr-Jazz, uppf Willeke Bos) till Isabell Werths sponsor. Det är Helgstrand Dressage som berättar om det nya ekipaget på Facebook.

Helgstrand Dressage skriver att Belantis kom till Helgstrand för två veckor sedan för att ridas av Alexander Helgstrand.
– Jag känner mig hedrad över att få ta över tyglarna efter Isabell. Han har landat väl och jag håller på att lära känna honom. Jag kan knappt vänta tills jag ser vad framtiden har att ge, säger Alexander i Facebookinlägget, som du kan se här under.

I helgen startade ekipaget på en nationell tävling i Danmark och fick 73 procent i sin debut i Prix S:t Georges, berättar Helgstrand Dressage.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden