Dressyr
26 november 2021 12:50

Jämna ritter i Lövsta Future Challenge

SIHS 2021Det blev inga stora vinstmarginaler när Lövsta Future Challenge drog igång i Friends Arena - det blev knappa segrar för Lina Dolk och Stefan Jansson bland de unga ryttarna och hästarna.

Jämna ritter i Lövsta Future Challenge
Lina Dolk tog en knapp seger med Languedoc bland de unga ryttarna. Foto: Roland Thunholm

Först ut i Lövsta Future Challenge var de unga ryttarna, upp till 25 år, i FEI Grand Prix 16-25. Fyra ekipage dansade fram på banan med Drottningholms slott som kuliss.

Det blev en knapp seger för Lina Dolk och rutinerade Languedoc (WESTF val f -03, e Laomedon-Francisco I, uppf Magdalene Höfer, äg Anna Edling) – tre av de fem domarna höll ekipaget som vinnare. Högst poäng kom för mellantraven, som gav tre åttor, samt bytena i vartannat. En miss i bytena i varje höll på att kosta Lina Dolk segern, men med 0,025 procentenheter blev det trots allt vinst före Elin Mattsson.

Elin satt även hon i sadeln på en rutinerad herre, 19-årige Beckham. Ekipaget bjöd på en väldigt jämn uppvisning, där höjdpunkten var den ökade skritten. Övriga startande bland de unga ryttarna var Hannah Rosendal/Beau-Amor och Victoria Karlsson/Cum Laude SVU – samtliga fyra rider Grand Prix Kür i morgon lördag.

Resultat unga ryttare

För de unga hästarna bestod uppgiften av en Intermédiaire II. Maria von Essen var först ut, men hennes Invoice bjöd på konster som inte ingick i programmet i en av piafferna och Emma Jönsson hade även hon problem med Gerion i samma rörelse.

Stefan Jansson och Zidney (SWB val f -10, e Zuidenwind-Laurentio, uppf Camilla och Set Andersson, äg Stefan Jansson, Magnus Ringmark) visade upp ett stadigt program, där den samlade galoppen var det enda som fick domarna att dra ner betyget något. Fyra av de fem domarna var dock överens om att ekipaget var bäst för dagen, när det blev seger på 68,853 procent – precis före Carl Hedin som trots en fotfraktur drog på sig stövlarna och kom till start med ambitiöse Van der Veen.

Stefan-jansson-zidney
Stefan Jansson och Zidney, vinnare bland unga hästar. Foto: Roland Thunholm
Carl-hedin-vanderveen
Carl Hedin trotsade smärtorna med Van der Veen. Foto: Roland Thunholm

Resultat unga hästar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden