Hoppning
12 april 14:35

Janelle Larssons EM-häst lär upp ny ung ryttare

Ryttarbyte"Allt har ett slut." Det konstaterar Janelle Larsson på Instagram där hon berättar att hennes 17-årige mästerskapshäst "Sture" fått en ny ryttare.

Janelle Larssons EM-häst lär upp ny ung ryttare
Janelle Larsson och Staralmé ESC Z i Scandinavium 2019. Foto: Roland Thunholm

– Han har ställt upp så mycket och är den som har byggt min karriär. Vi gör varandra bättre och han har gjort mig till den ryttare jag är idag. Det känns väldigt tråkigt men allt har ett slut.

Det sa Janelle Larsson i en intervju med Ridsport tidigare i år, där hon berättade att 17-årige Staralmé Esc Z (ZANG val f-05 e Stakkato-Ramiro Z, uppf Franz-Josef Jansen, äg Magdalena Larsson) skulle få varva ner med en yngre ryttare efter deras sista tävling tillsammans i spanska Oliva. Då var det inte klart vem den nya ryttaren var, men nu vet vi att det är Elsa Thurdin som fått förmånen att förvalta topphästen.

Elsa Thurdin fyller 15 år i sommar och började karriären med en annan läromästare, B-ponnyn Sörgårdens Cindy som hade gått 18 SM när då 12-åriga Elsa tog över tyglarna. Efter att ha lotsat runt även Elsa på SM pensionerades ”one of a kind”-ponnyn.

”Känslomässig dag”

Snart tre år senare får Elsa alltså en kickstart som juniorryttare med läromästaren och ”one of a kind”-hästen ”Sture”, som fram tills nu haft stora framgångar både på Sveriges stora arenor och internationellt med numera Belgienbaserade Janelle Larsson. Bland annat blev de femma på junior-EM 2018.

Elsa är dotter till hopptränaren Sofie Thurdin som driver Toso Showjumping tillsammans med Thomas Fasteus. Sofie Thurdin har tidigare tränat Janelle Larsson.

”En känslomässig dag när jag lämnar över tyglarna på min ’main man’ efter sex fantastiska år tillsammans! Jag är mer än tacksam för allt han har lärt mig och gett mig möjlighet att uppleva. Han är verkligen ’one of a kind’.” Det skriver Janelle Larsson på Instagram.

”Är så otroligt lycklig för möjligheten att ta över världens bästa Sture”, skriver Elsa Thurdin på sitt Instagramkonto. Se bägge inläggen här under.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Janelle Larsson (@janellelarsson)

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Elsa Thurdin (@elsa.thurdin)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden