Fälttävlan
3 oktober 2018 19:10

Jätteklättring på rankningen – ny svensk in på topp-100

KlättringMalin Petersen står för en mastodontklättring på fälttävlans världsrankning. Hon har galopperat rakt in på topp-100, där det nu finns fem svenskar.

Jätteklättring på rankningen – ny svensk in på topp-100
Malin Petersen klättrar rejält. Arkivbild: Roland Thunholm

Ridsports läsare har kunnat notera att OS- och VM-meriterade Malin Petersen har placerat sig snyggt med jämna mellanrum under säsongen och det ger även en skjuts på rankningen. På den färska världsrankningen, som räknar poäng från 1 oktober 2017 till 30 september 2018, har Malin gjort en stor klättring – från plats 228 till 83.

Det betyder att Sverige har fem svenskar på topp-100 just nu: Anna Freskgård som är bästa svensk med plats 39, Ludwig Svennerstål på plats 52, Malin Josefsson på plats 57, Sara Algotsson Ostholt på plats 67 och  Malin Petersen på plats 83.

I topp ligger fortfarande Oliver Townend. Han följs närmast av två ryttare som har bytt plats med varandra på listan: tvåan Rosalind Canter och trean Tim Price.

Komplett rankning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden