Fälttävlan
20 juli 2018 07:56

Malin Petersen: ”Jag vill rida mästerskap igen”

OS- och VM-ryttaren Malin Petersen vill tillbaka till toppsporten. "Nu har jag två bra hästar, så förhoppningsvis dröjer det inte så länge," säger den Tysklandsbaserade ryttaren som tog två placeringar i Köpenhamns tvåstjärniga klass i helgen.

Malin Petersen: ”Jag vill rida mästerskap igen”
OS- och VM-ryttaren Malin Petersen har flera hästar på väg upp i klasserna och siktar på att ta sig tillbaka till landslaget. (Arkivbild) Foto: Roland Thunholm

Malin Petersen tillhörde kärntruppen i svenska landslaget under flera år, Hon vann unghäst-VM  2008, red OS 2012 och VM 2010 och 2014. Sedan försvann hennes topphästar och hon har också fått tre barn, en son som är fem år och två tvillingdöttrar som är två. Men hennes mål har hela tiden varit att komma tillbaka till toppsporten och förbundskapten Fredrik Bergendorff håller kontakt med henne.

Det har varit mitt mål att komma tillbaka länge. Malin Petersen.

– Jag är jättesugen på att komma tillbaka. Och just nu går allt jättebra, säger 37-åringen som sedan länge är baserad i Tyskland där hon driver egen verksamhet.

I helgen som var tävlade hon i danska Köpenhamn, och där visade hennes två främsta hästar framhovarna i en CIC2* med över 30 starter.

Busig Loke
Luke (HOLST val f 2011 e Landos-Limbus, uppf Georg Clausen, äg Malin Petersen och  Dr. Ariane Reinhart) kom trea i klassen och Editha (OLD sto f 2010 e Calido-Carnute, uppf Guido Schröter, äg Jörg och Malin Petersen) blev fyra.
– Båda hästarna skötte sig jättebra, säger Malin Petersen som total har sju fälttävlanshästar och tre dressyrhästar i träning.

Malinpetersensofarsogood3_rt
Malin Petersen och Sofarsogood ingick i det fjärdeplacerade laget på OS i London 2012.

De båda hästarna skiljer sig mycket åt. Luke är liten, 162 cm, och en riktig buse som Malin Petersen köpte när hon väntade tvillingarna.
– Han är underbar, väldigt charmig det var hans första tvåstjärniga i Köpenhamn och han har varit bäst i nästan alla sina dressyrer i år. Och så hoppar han bra,
– Det enda är att han kastar av mig ganska ofta, han bockar tills jag trillar av.

Planen med Luke är att han ska lång tvåstjärnig i polska Strzegom i höst.

Debuterat trestjärnig
Evita är hela 176 cm och även henne har Malin Petersen haft sedan hon var var fem år. Stoet gick har redan klarat av debuten i trestjärnig klass med en placering.
– Hon känns inte stor att rida. Jag tror hon kommer att bli väldigt bra. Hon kan bli lite het och spänd inne på hoppbanan, men det kommer nog att gå över, säger Malin Petersen som har åkt till Köpenhamns internationella tävlingar i många år.
– Det är väldigt bra tävlingar med dressyr och hoppning mitt inne i stan. Det är vi fälttävlansryttaren inte så vana vid.

Som en extra bonus på tävlingarna fick Malin Petersens hästskötare Katrin Riebow och Anne Moysich pris av arrangören som tävlingens bästa hästskötare.

Malin Petersens mål är att komma tillbaka till landslaget.
– Jag vill rida mästerskap igen. Nu har jag två bra hästar, så förhoppningsvis dröjer det inte så länge. Det har varit mitt mål att komma tillbaka länge, säger hon.

Resultat, Danmark

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden