Debatt
5 maj 2014 20:38

Jäv eller inte?

I helgen avverkades omg 1 av Ponnyallsvenskans Div 3 i dressyr. I Uppland skedde detta på Lurbo RK. 11 lag var anmälda och vann gjorde ett av lagen från Uppsala Ponnyklubb:) (UPK) GRATTIS verkligen till alla tjejerna i det vinnande laget:) 🙂 🙂

Nu till den ev jävsfrågan.Tävlingsdomare i lagtävlingen var en av förgrundsfigurerna i UPK. Jag/vi är övertygade om att hon i sin egenskap som tävlingsdomare gjorde ett mycket bra jobb i lagtävlingen. Övertugad och förutsätter att hon var objektiv i sin bedömning trots att 8 st av hennes klubbryttare deltog i 2 av de tävlande lagen.

Observera, denna lilla debattartikel har inte tillskapats för att misstänkliggöra utgången av tävlingen, ej heller tävlingsdomaren eller någon av ryttarna utan för att kanske få till stånd en liten saklig debatt för framtiden. Har försökt att läsa TR men har inte hittat något där som säger att domarsituationen inte får se ut som den såg ut igår. Ändå tycker jag/vi att situationen är mycket olycklig och kanske borde föras upp på central nivå?!

Alltså
– Är detta för det första jäv?
– Gjorde Lurbo RK rätt som tillfrågade en domare som dom visste är mycket aktiv och nära kopplad till sin klubb av förståeliga skäl?
– Gjorde Upplands Ridsportförbund rätt som godkände propositionen med den i propositionen angivna domaren som domare i lagklassen med samma motivering som ovan?
– Gjorde tävlingsdomaren själv rätt som accepterade domaruppdraget i denna OBS! lagtävling?

hälsar
”Ponnyföräldern” 🙂

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden