Dressyr
4 juli 2021 17:45
Ridsportplus

Jennie Larsson nordisk-baltisk mästare – och två svenska lagsilver

NMBåde lagsilver och svenskt guld och brons – det har gått bra för de svenska dressyrryttarna i Nordisk-Baltiska Mästerskapen. För Jennie Larsson, som vann mästerskapets individuella guld, var dagens seger den största under karriären - åtminstone känslomässigt. Tanken var att Zircoon Spring Flower kanske skulle ha pensionerats men i stället är 17-åringen bättre än någonsin.

Jennie Larsson nordisk-baltisk mästare – och två svenska lagsilver
Så här glad var Jennie Larsson när hon och Zircoon Spring Flower tagit en GP-seger år 2015. Nu är de baltisk-nordiska mästare. Arkivbild. Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Båda de svenska lagen, seniorer och U 25-ryttare, knep lagsilver i Nordisk-Baltiska Mästerskapen. Men det var inte bara Sverige som var jämnt – Danmarks båda lag tog guld, och Finlands båda lag tog brons.

I seniorlaget red Jessica Nordin, Jennie Larsson, Mads Hendeliowitz och Gunilla Byström.

– Vi var ett gäng lite surmulna svenskar som inte var nöjda med våra egna ritter eller med resultatet. Ingen av oss gjorde en kalasrunda och vi hade velat kriga för ett guld. Jag kan bara tala för mitt eget resultat och det vare inte bra igår, så vi kan nog vara glada att vi fick med oss ett silver hem, säger Jennie Larsson.

Jennie Larsson totalsegrare

Individuellt har svenska ryttare gjort fina resultat under söndagen. Inget kunde stoppa Jennie Larsson och Zircoon Spring Flower när det var dags för kür i Ypäjä. Med resultatet 73,995 slog ekipaget tvåan Sanna Svendsen från Danmark som red Hannah Montana W och trean Trine Mittag och Gammelenggaards Easy, även det ett danskt ekipage. Därmed är Jennie Larsson nordisk och baltisk mästare.

När Ridsport når Jennie Larsson på telefon är hon påtagligt glad.
–  Det är helt sjukt kul, jättekul! Jag är jätteglad, självklart, säger Jennie Nilsson.

Under lördagens tävling gick det sämre.
– I dag hade jag ett annat upplägg med träning och uppvärmning och förberedde som jag gjort tidigare, och i dag var han `amazing´.

17 år gammal och bättre än någonsin

Anledningen till att Jennie Larsson ville testa en annan uppvärmning under lördagen var bland annat hästens ålder – 17 år.

– Jag tänkte att det var varmt och att han var lite äldre – men det kan jag nog strunta i för han är finare än någonsin och jag måste behandla honom som den tävlingshäst han är just nu.

Jennie Larsson och Zircoon Spring Flower har inte tävlat tillsammans på fem år.

– Han har varit både till försäljning och skadad. Jag fick tillbaka honom i januari i år och tanken var att han kanske skulle pensioneras och ta det lite lugnare. Men jag tränade på och han var i bättre form än någonsin. Så det här var nog den mest känslomässiga framgången någonsin.

Nu blir det lite sommarvila för hästen.
– Jag hoppas att han är pigg och fräsch till SM.

Lagets hästar mellan 16 år och 19 år

Apropå äldre hästar var lagets hästar mellan 16 och 19.
– Det talar för sig själv att de äldre hästarna både håller och tycker att det är kul. Jimmie och Zircoon har tävlat ihop sedan de var fem år, de har gått alla unghästklasser och håller för Grand Prix. De två har bevisat att man kan göra både och, säger Jennie Larsson.

Mads Hendeliowitz och Jimmie Choo Seq hamnade precis utanför placering med sjätte plats.

Lina Dolk trea bland U 25

U 25-lagets ryttare var Lina Dolk, Elin Mattsson, Evelina Söderström och Felicia Olofsson.

I dagens andra kürklass, för U 25-ryttare, kom Lina Dolk och Languedoc trea medan Elin Mattsson och Beckham slutade på en fjärdeplats. Vann klassen gjorde danska Emma Skov och Cracker Jack, medan likaledes danska Thea Bech och Dionisos knep andraplatsen.

Länk till resultaten hittar du här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden