Sverige
16 februari 2016 08:20

JO-anmälan från Ekelund avslogs

Ingela Ekelund JO-anmälde Jordbruksverket gällande tilläggsregistreringen av importhästar, men utan resultat. Nu har JO bestämt sig för att inte ta upp ärendet.

JO-anmälan från Ekelund avslogs
Tilläggsregistrering gäller importerade hästar. Andra hästägare klarar sig från de extra utgifter som den innebär.

ATL rapporterar att det inte blir prövning av tilläggsregistreringen av importhästar. Justitieombudsmannen tar inte upp ärendet som Ingela Ekelund i Klippan anmälde och prövar därmed inte frågan om Jordbruksverkets tolkning av övergångsregeln. Anledningen är oklar.
– Tyvärr motiverar JO aldrig vad som ligger bakom ett avslag så vi lär få gissa, säger Ingela Ekelund i ett inlägg på Facebook enligt ATL.

Ingela Ekelund har fått stöd av många andra hästägare som har samma åsikt i frågan. Efter Ekelunds anmälan strömmade det in över 120 andra skrivelser till JO i samma ärende.
– Det hade varit intressant att veta hur tankarna gått när man kom fram till att inte pröva denna fråga. Det kan inte ha undgått JO att intresset varit stort, säger Ingela Ekelund.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 113 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-