Krönika
9 oktober 2018 09:15
Ridsportplus

Johanna Lassnack: ”Allting börjar med dig själv”

Krönika"Varje dag tänker du mellan 20 000 och 60 000 tankar och varje liten tanke har en effekt på din prestation. Antingen tar den dig närmare framgång eller längre ifrån". I sin senaste krönika tipsar Johanna Lassnack om hur du kan tänka smartare.

Johanna Lassnack: ”Allting börjar med dig själv”
"Så underskatta aldrig dina tankar. Det är de som kommer att avgöra om du tror på dig själv eller inte gör det, om du ser möjligheter eller hinder och om du varje dag tar dig närmare eller längre ifrån dina mål", skriver Johanna Lassnack. Foto: Holbecher/Istock och Christoffer Edling

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Varje dag tänker du mellan 20 000 och 60 000 tankar och varje liten tanke har en effekt på din prestation. Antingen tar den dig närmare framgång eller längre ifrån.

Upp till 90 procent av dina tankar i dag är samma som du tänkte i går. Om tankar som du tänkt tidigare inte fungerar, kommer det inte att bli någon ändring förrän du börjar tänka annorlunda. Negativa tankar kan vara upp till 35 gånger starkare än positiva tankar.

Det fina är att det går att ändra dina tankar, även om det ibland känns svårt. Så här funkar det: Det finns inga tankar som är neutrala. Även tankar som ”jag kanske kan göra det” eller ”jag tror jag kan göra det bra” är fortfarande övervägande negativa eftersom att de inte levererar budskapet med 100 procent självsäkerhet. Då varje liten tanke räknas är det väldigt viktigt att du lär dig använda dem på ett positivt sätt.

Vi har alla ”undermedvetna tankar” och ”medvetna tankar”. De medvetna är de som styr det vi gör i vardagen. De omedvetna tankarna är de som ”sker av sig själv”.

De medvetna tankarna är de som föder de undermedvetna tankarna. Man kan säga att din hjärna är som en trädgård, om du planterar en medveten tanke så kommer ditt undermedvetna hjälpa den att växa.

Det innebär att om du medvetet säger till dig själv ”jag glömmer alltid banan”, så kommer ditt omedvetna göra det till ett mål och kommer därför också göra allt för att uppfylla det. Därför är det av enorm vikt att välja sina medvetna tankar med omsorg. För så som du tänker är ofta som det blir.

Så underskatta aldrig dina tankar. Det är de som kommer att avgöra om du tror på dig själv eller inte gör det, om du ser möjligheter eller hinder och om du varje dag tar dig närmare eller längre ifrån dina mål.

Några tips: Ändra orden jag kan inte till jag kan, hatar till älskar, tror till kan, om till när, jag ska försöka till jag kan och jag till vi, för det påminner dig om hur viktig relationen med din häst är och att ni faktiskt är två om prestationen.

Dessa små korrigeringar i hur du pratar med dig själv kanske verkar obetydliga för hur du presterar, men faktum är att allting börjar med dig själv. Vad du tänker om dig själv, vad du känner om dig själv och vad du tror om dig själv.

Johanna Lassnack är hoppryttare, mental coach och föreläsare om mental träning.

Detta är en krönika, ett personligt skriven text där skribenten själv står för sina åsikter. Texten var publicerad första gången i Ridsport nummer 18/2018.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden